Booker ilk kez Bulgarca yazılan bir kitaba verildi

Booker ilk kez Bulgarca yazılan bir kitaba verildi

Edebiyat dünyasının saygın ödüllerinden Booker Uluslararası Ödülü Bulgar yazar Georgi Gospodinov’a verildi.

Gospodinov ödülü nostaljinin tehlikeli cazibesini konu alan kara mizah romanı ‘Time Shelter’ (Zaman Sığınağı’ ile kazandı. Yazarın Angela Rodel tarafından çevrilen kitabı, Uluslararası Booker Ödülü’nü kazanan Bulgarca yazılmış ilk kitap oldu. 55 yaşındaki yazar, ‘nostaljinin silah haline getirilmesi’ konulu kitabını yazmaya Donald Trump’ın seçildiği ve İngiltere’nin Brexit referandumunun yapıldığı 2016 yılında başladığını söyledi. “Endişenin havada olduğu bir zamandı” diyen yazar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçmişin canavarı hakkında bir roman yazmak istedim, çünkü şu anda popülist siyasetin bize geçmişin boş çekleriyle ödeme yaptığını görebiliyoruz.” Gospodinov, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Sky Garden’da düzenlenen törene kitabın çevirmeni Angela Rodel ile katıldı. Yazarın kitabı Metis Yayınları tarafından ‘Zaman Sığınağı’ adıyla Türkçeye aktarılmıştı. Roman, tüm dünyada modern insanın aynı dertlerle boğuştuğunu, Alzheimer hastaları için kurulan bir takım kliniklerin normal insanlar tarafından da gördüğü yoğun talep üzerinden anlatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN