Cazın, blues’un gözdeleri Marmaris’te buluşuyor

Cazın, blues’un gözdeleri Marmaris’te buluşuyor

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2 Haziran’da başlıyor. Yirmi gün sürecek festivalde klasik batı müziği, caz ve blues konserlerinin yanı sıra koro ve sokak konserlerinden, panel, söyleşi, sergi ve atölye çalışmalarına ücretli ve ücretsiz birçok etkinlik gerçekleşecek. Yeni Türkü’den Yaprak Sayar’a, Cihat Aşkın’dan Berlin Filarmonik Piyano Dörtlüsü’ne birçok ismin sahne alacağı festivalin onur konuğu ise depremde yedi üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu olacak.

SALİHA SULTAN

Bu yıl ‘Toprağın Gücünden Sanatın Büyüsüne’ mottosuyla düzenlenen Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2 Haziran’da başlıyor. Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından Marmaris Belediyesi işbirliğiyle ikincisi düzenlenen festival odağına Amos Antik Kenti’ni alacak. Klasik batı müziği, caz ve blues konserlerinin yanı sıra koro ve sokak konserlerinden, panel, söyleşi, sergi ve atölye çalışmalarına ücretli ve ücretsiz birçok etkinlikten oluşan geniş bir programa ev sahipliği yapacak festivalin açılışı ise Armutalan Kültür Merkezi’nde yapılacak. Ardından şef Eray İnal yönetimindeki Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda ücretsiz açılış konseri verecek.

sanatçısı Pınar Baklan’ın Marmaris için 3 Haziran’da yapmaya başlayacağı ve festivalin ‘Toprağın Gücünden Sanatın Büyüsüne’ temasıyla örtüşen seramik heykel çalışmasının yapım süreci 10 gün boyunca 19 Mayıs Meydanı’nda ziyarete açık olacak. Yedi kadın ressamın, Frida ile kurdukları görsel diyaloğa ilişkin eserlerinden oluşan ve Atilla Güllü’nün küratörlüğünde gerçekleşen ‘Frida ile Diyaloglar’ başlıklı sergi de, 6 Haziran Salı gününden itibaren festival süresince İçmeler MAKSAD Sanat Galerisi’nde ziyarete açılacak. 22 Haziran Perşembe akşamı Sevgi Yolu, çok sayıda caz, blues, klasik ve tango grubunun performanslarıyla Festival Sokağı’na dönüşecek. Birçok etkinliğin ücretsiz olduğu ve 26 Haziran’a kadar sürecek festival kapsamında Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen biletli konserlerin biletleri ise Biletix’ten ve yerel satış noktalarından temin edilebilir.

ONUR KONUĞU DEPREMDE YEDİ ÜYESİNİ KAYBEDEN MEDENİYETLER KOROSU

Festivalin konser takvimi şöyle: 2000 yılında yayınlanan ilk albümü Chicago Istanbul Mainline sonrasında sayısız festivalde sahne alan MOE JOE grubu, 3 Haziran akşamı Netsel Marina’da,Besteci ve piyanist Burçe Karaca’nın, MAKSAD Festival Orkestrası ile 4 Haziran Pazar akşamı OrhaniyeMartı Marina’daki tarihi kilise harabelerinin otantik atmosferinde, 2006 yılında Begüm Gökmen tarafından kurulan ve faaliyetlerini bugüne dek sürdüren, Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi Golden Horn Brass, 5 Haziran Pazartesi akşamı 19 Mayıs Meydanı’nda, Festivalin onur konuğu, depremde yedi üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, 8 Haziran Perşembe akşamı Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda, Selen Beytekin, 10 Haziran Cumartesi akşamı Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda, Cihat Aşkın, MAKSAD Festival Orkestrası ve Hatay Akademi Orkestrası üyelerini aynı sahnede buluştuğu, Yaprak Sayar’ın solist olduğu Türk Valsleri konseri ise 14 Haziran Çarşamba akşamı Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda, 1985’te Berlin Filarmoni Orkestrası’nın oda müziği topluluğu olarak kurulan Berlin Filarmonik Piyano Dörtlüsü, 19 Haziran Pazartesi akşamı Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda.

31kr02man1.jpg
Yaprak Sayar

İş Sanat Çarşamba Sahnesi’nin düzenlediği Yeni Türkü konseri 21 Haziran Çarşamba Atatürk Meydanı’nda, Birçok grubun yer alacağı Jam Session konseri 23 Haziran Cuma akşamı Atatürk Meydanı’nda, Uluslararası kadrosuyla sanat hayatına Stuttgart’ta devam eden GeoTRAIN Jazz grubu, 24 Haziran Cumartesi akşamı Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda.

31kr02man.jpg
Yeni Türkü

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN