"Cumhuriyete doğru" adlı tiyatro oyunu seyirciden tam not aldı

Millî Eğitim Bakanlığı'nın Cumhuriyetin 100. yılı için özel olarak hazırladığı "CUMHURİYETE DOĞRU" adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluştu ve seyirciden tam not aldı.

Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Mehmet Akif Ersoy, Halide Edip Adıvar ve Kara Fatma gibi milli mücadele ve Cumhuriyet tarihi açısından önemli karakterler, bu oyunla ilk kez aynı sahnede birleştirildi. Farklı ideolojik kesimlerden sanatçılar, bu birliktelik için aynı oyun etrafında toplandı. Oyun, tarihi karakterlerin milli mücadeledeki katkılarına odaklanarak, bir öğretmenin şehitliği ziyaret ederek 10 yaşındaki öğrencisine Cumhuriyetin nasıl ilan edildiğini anlatmasıyla başlıyor.

110 kişilik dev bir sanatçı kadrosuyla sahneye konan oyun, Başrollerini Serdar Yeğin, Gülen Karaman, Erhan Yazıcıoğlu, Ahmet Yenilmez, Zuhal Yalçın, Levent Özdilek, Şebnem Özinal, Ziya Kürküt, Sefa Zengin, Yiğit Yapıcı ve Volkan Severcan'ın paylaştığı büyük bir Millî Mücadele destanını anlatıyor.

ÖĞRETİM ÜYELERİ DE KATKI SAĞLADI

Oyun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki Türk Milleti'nin birlik olup Millî Mücadele'yi başlatarak Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl kurduğunu gözler önüne seriyor. Bu tarihi olayların doğru bir şekilde yansıtılması için Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan bir arşiv araştırma ekibi tarafından çalışıldı.

Oyuncular, sahneledikleri bu büyük Millî Mücadele oyununda yer almaktan gurur duyduklarını ifade ettiler. Oyun, Ankara'dan sonra Türkiye'nin farklı şehirlerinde de sahnelenecek ve Millî Mücadele rotasından bir tiyatro turnesine çıkacak. Bu özel tiyatro eseri, Cumhuriyetin 100. yılında önemli bir kültür etkinliği olarak dikkat çekiyor.

1-010.jpg

OYUNUN KÜNYESİ

Yazan & Yöneten : Bora Severcan

Danışman : Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş

Müzik : Selim Atakan

Koreografi : Özgür Adam İnanç & Serhat Güdül

Dekor & Kostüm Tasarımı : Özlem Topuz

Işık Tasarımı : Yakup Çartık

ana-afis.jpg

OYUNCU KADROSU

MUSTAFA KEMAL PAŞA : SERDAR YEĞİN

ÖĞRETMEN : GÜLEN KARAMAN

FEVZİ PAŞA : ERHAN YAZICIOĞLU

RAUF BEY : VOLKAN SEVERCAN

HAMDULLAH SUPHİ BEY : AHMET YENİLMEZ

LORD CURSON : LEVENT ÖZDİLEK

ALİ : ÖMER FARUK ÇALIŞKAN

ZÜBEYDE HANIM : ZUHAL YALÇIN

BÖREKÇİZADE RIFAT EFENDİ : SEFA ZENGİN

İSMET PAŞA : YİĞİT YAPICI

REFET BELE : ZİYA KÜRKÜT

ŞERİF BEY : İBRAHİM RACİ ÖKSÜZ

DAMAT FERİT PAŞA : ÖZDEMİR ÇİFTÇİOĞLU

FRANSIZ DİPLOMAT : EMİN AND

KAZIM PAŞA : UMUT TEMİZAŞ

HALİDE EDİP : ÖZGE İNCE

MAKBULE : GÜLÇİN GÜLREK

MEHMET AKİF : FERDİ ALVER

KADIN : ÖZGE İNCE

YAĞVER : ÜMİT İLBAN

KARA FATMA : ŞEBNEM ÖZİNAL

ALİ ÇAVUŞ : ÜMİT İLBAN

GAZETECİ 1 : ONUR TAMER

GAZETECİ 2 : DENİZ BİCE

GAZETECİ 3 : NEJAT YILDIZ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN