Dünyanın En Güzel Heykelleri! Bakmaya Doyamayacağınız Nefes Kesen Tasarımlar... Türkiye'den De Bir Heykel Listede

Dünyanın En Güzel Heykelleri! Bakmaya Doyamayacağınız Nefes Kesen Tasarımlar... Türkiye'den De Bir Heykel Listede

Heykeller, bilinen veya bilinmeyen zamandan beri mimari hünerin en güzel sergisidir. Antik, orta çağ veya modern zamanlara uzanan bu olağanüstü sanat eseri, çağın en iyilerini oldukça incelikli bir şekilde ortaya koyuyor. İşte dünyanın en ünlü 10 heykeli ve kısa hikayeleri...

Bu heykellerin her biri özel ve ağızları açık bırakıyor.

Listemizde en ünlü 10 heykel ve bu heykellerin kısa tarihçeleri ile bulundukları ülkeler yer alıyor.

1-003.jpg

ÖZGÜRLÜK HEYKELİ

Dünyanın popüler heykellerinden ve ünlü heykellerinden biri olarak kabul edilen Özgürlük Heykeli , Fransa halkından Amerika Birleşik Devletleri'ne hediye edildi. 1886'dan beri heykel Amerika Birleşik Devletleri'nde ve bugün özgürlük ve demokrasinin simgesi olarak duruyor. Heykelin bakır meşalesi daha sonra uzaktan fark edilen 24 ayar altın meşale ile değiştirildi.

2-002.jpg

KURTARICI İSA HEYKELİ

Dünyanın ünlü heykellerinden biri olarak çok iyi bilinen Kurtarıcı İsa , 1922-31 yıllarında Rio De Janeiro'da inşa edilen beton ve sabuntaşından yapılmıştır. Heykel, Tijuca Ormanı Ulusal Parkı'ndaki Corcovado dağının tepesinde oturuyor ve bugün, Güney Amerika'nın yanı sıra Brezilya'nın da önde gelen cazibe merkezlerinden biri.

3.jpg

MOAİ HEYKELLERİ

Halk arasında Moai olarak bilinen Paskalya Adası Başları, dünyanın bir başka garip ama en ünlü heykelidir . Bu heykellerin çoğunun toprağa gömülü cesetleri olduğu da ileri sürülmüştür. Hangi eski Paskalya Adası uygarlığının hacmini konuşuyor. Bu heykellerle ilgili en ilginç kısım, detayları ve o zamandan beri insanların nasıl yekpare heykeller yarattığıdır. Uçsuz bucaksız çayırlar arasında büyüleyici görünen adada, kafaları karadan dışarı fırlamış pek çok heykel bulunuyor.

4.jpg

KÜÇÜK DENİZ KIZI HEYKELİ

Bronz heykel, Danimarka'nın Kopenhag kentindeki Langelinie gezinti yerinde, deniz kıyısındaki bir kayanın üzerinde durmaktadır. Edvard Eriksen'in tasarladığı güzel bir sanat eseri olan heykel, dünyanın mutlaka görülmesi gereken ünlü heykellerinden biri.

5.jpg

DÜŞÜNÜR HEYKELİ

Tüm dünyaca ünlü heykeller arasında Düşünür, Auguste Rodin'in taş bir kaide üzerine yerleştirilmiş bronz bir heykelidir. Eser, bir eli çenesi dayayarak bir kayanın üzerinde oturan gerçek boyda çıplak bir erkek figürünü gösteriyor. Heykel, geniş bir bahçe ve bir müze ile çevrilidir. Burada aile ile bir gün dışarıda geçirilecek en uygun şey. Heykel şehrin göbeğinde bulunuyor, bu yüzden oraya ulaşmak hiç de zor değil.

6.jpg

DAVİD HEYKELİ

Rönesans döneminin tüm klasikleri arasında, David by Michaelangelo, gelmiş geçmiş en iyi kreasyonlardan biridir. İtalya'nın Firenze kentinde bulunan mermerden oyulmuş bu çıplak heykel, kesinlikle her yıl çok sayıda turisti ağırlayan dünyanın en ünlü heykellerinden biri. Bugün, Michaelangelo heykeli, İtalya'yı Rönesans sanatını sergileyen mükemmel bir yer olarak temsil ediyor.

7.jpg

ASLANLARIN TERASI HEYKELİ

Apollon ve kız kardeşi Artemis'in doğum yeri olmasıyla ünlü Aslanların Terası, Delos Adası'nda dikkat çekici bir arkeolojik sit alanıdır. Antik çağlara kadar uzanan bu heykel, bir sonraki Yunanistan seyahatinizde üzerini örtmeniz gereken dünyadaki ünlü heykellerden biridir. Aslanların Terası, Naxos halkı tarafından Apollon'un onuruna inşa edildiğine inanılan, tam yerinde 12 taş aslan yerlerinden oluşan bir dizidir.

Bazı heykeller iklim değişiklikleri nedeniyle yıllar içinde yıpranmıştır. Şu andan itibaren, gerçek kedi figürleri, başka hiçbir heykelin zarar görmemesi veya tahrip olmaması için yakındaki müzeye taşındı.

8.jpg

NEMRUT DAĞI HEYKELLERİ

Türk Dağları'nda bulunabilecek tüm popüler cazibe merkezleri arasında, Nemrut Dağı Heykelleri en göze çarpanıdır. 7000 feet yükseklikte, Nemrut Dağı - Tanrıların tahtı, 2000 yıldan daha eski olan Türk dağlarında bulunan nefes kesici bir güzelliktir. Nemrut Dağı , dünyanın en ünlü heykellerinden bazılarına ev sahipliği yapan tarihi bir sitedir .

Dağların tepesinde çok sayıda Yunan ve Pers tanrılarının heykelleri var. Heykeller ne kadar büyük olursa olsun, karmaşık bir şekilde oyulmuştur ve Kommagene Krallığı'nın en önemli anıtı olduğuna inanılmaktadır. Yıllar geçtikçe heykeller hasar gördü, bu nedenle hükümet 1987'den beri burayı korunan bölge ilan etti.

9.jpg

ANAVATAN HEYKELİ

Rusya'daki bu anıtsal heykel, Stalingrad Savaşı onuruna inşa edilmiştir. Volga nehrinin kıyısında yer alır ve 85 metre boyundadır. Savaş kahramanlarının anısına bir anıtın bulunduğu Mamayev Tepesi üzerine inşa edilmiştir. Geometriye meydan okuyan sıra dışı yapısı nedeniyle dünyanın dört bir yanından birçok heykeltıraş için bir ilham kaynağı. Oğullarını savaş için ayağa kalkmaya çağıran, yükseltilmiş bir kılıçla yürüyen bir kadın (Anavatan) heykelidir. 200 günlük savaşı simgeleyen heykele ulaşmak için ziyaretçilerin 200 merdiven çıkması gerekiyor. Heykelin yer altı suyu hareketi nedeniyle biraz eğildiği ve bunun da temeli değiştirdiği bildiriliyor.

10.jpg

BİRLİK HEYKELİ

Sardar Vallabhai Patel'in 182 metre yüksekliğindeki bu Bronz heykeli, dünyanın en uzun heykeli. 562 Prens Devleti'ni Hindistan Cumhuriyeti'ni oluşturmak üzere birleştiren modern Hindistan'ın mimarı olarak tanınan Sardar Vallabhai Patel, bağımsız Hindistan'ın ilk Başbakan Yardımcısıydı. Çiftçilerin refahı için çalışan 'Hindistan'ın Demir Adamı' olarak bilinir.

Bu dev heykel, Gujarat'taki Sardar Sarovar Barajı'na yakın, Narmada nehrine bakan bir adada bulunuyor. Heykelin dibinde Sardar Vallabhai Patel'in yaşam boyu başarılarını sergileyen bir müze var. 150 metre yükseklikte, aynı anda 200 kişiyi alabilecek bir seyir galerisi inşa edilmiştir. Ziyaretçiler buradan Sardar Sarovar Barajı ve çevresinin panoramik manzarasının keyfini çıkarabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN