Yaprağı Yak 10 Dakika Sonraki Mucizeye Tanıklık Et! Defne Yaprağı Yakmanın Faydaları...

Yaprağı Yak 10 Dakika Sonraki Mucizeye Tanıklık Et! Defne Yaprağı Yakmanın Faydaları...

Pek çok insanın mutfağında mutlaka defne yaprağı vardır. Özellikle tavuklu ve ya kırmızı etli yemeklerin üzerine defne yaprağı konur. Yemeklere ayrı bir lezzet veren defne yaprağının tıp sektöründe de kullanıldığını bilmeyen yoktur. Ama defne yaprağı yakmanın ne kadar faydalı olduğunu ise pek çok insan bilmeyebilir. İşte defne yaprağı yakmanın faydaları...

Birçok mutfak meraklısı , güveçte ve diğer yemeklerde önemli bir bileşen olarak defne yapraklarını kullanıyordur. Ancak bu yaprakların potansiyel kullanımları mutfağın ötesine uzanıyor.

HER DERDE DEVA DEFNE YAPRAĞI

Dünyanın dört bir yanındaki insanlar da binlerce yıldır geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarında defne yaprağı kullanmışlardır. Bu kullanımların çoğu, ufalanmış yapraklar, yaprak lapaları veya defne yaprağı esansiyel yağı içerir.

defne-yapragi-yakma.jpg

Ve sonra, çeşitli sağlık yararları sunan duman ürettiği söylenen defne yaprağı yakma var.

Potansiyel faydaları ve güvenli bir şekilde nasıl deneneceği de dahil olmak üzere, uygulama hakkında bilmeniz gerekenler burada.

KAYGI BOZUKLUKLARI İÇİN DEFNE YAPRAĞI BİREBİR

Anksiyete rahatlaması, defne yaprağı yakmanın önemli bir faydası olarak bilinir. Bunun nedeni muhtemelen defne yaprağı dumanının nane ve lavanta da dahil olmak üzere bir dizi başka bitkide bulunan bir bileşik olan linalool içermesidir. Lavanta, kaygıyı tedavi etmek için yaygın olarak kullanılan başka bir bitkidir.

Aromaterapinin arkasındaki teoriye göre , belirli kokuları teneffüs etmek, burnunuzdaki koku alma (koku) reseptörlerini beyninizin duygularınızı düzenlemeye yardımcı olan alanlarıyla iletişim kurmasını sağlar .

defne-yapragi.jpg

ARAŞTIRMALAR SAKİNLEŞTİRİCİ ETKİSİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Araştırmalar, lavanta esansiyel yağları ve özleri formundaki linalool'un sakinleştirici bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor.

2010 yılında yapılan bir çalışmada farelerde solunan linalool buharının etkilerini araştırmak, gevşemeyi teşvik etmeye ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Linalol soluduktan sonra, fareler daha az agresif ve diğer farelerle etkileşime daha meyilli görünüyordu. Ayrıca, hayvanlarda kaygı düzeylerini ölçmek için sıklıkla kullanılan bir test olan karanlık bir alandan ayrılıp aydınlık bir alanı keşfetme olasılıkları daha yüksekti.

2016'dan yapılan bir diğer çalışmada da 1 hafta boyunca günlük oral doz defne yaprağı ekstresi vermeyi içeriyordu.

Birkaç davranış testiyle belirlendiği üzere, sıçanlar daha az kaygı gösteriyor gibiydi. Ayrıca depresyon ve stresi azaltmaya yardımcı oldu.

defne-yapragi-yakmak-ne-ise-yarar.jpg

DEFNE YAPRAĞI YAKARKEN AKILDA TUTULMASI GEREKEN ÖNEMLİ NOKTA İSE

Yukarıda bahsedilen çalışmaların hiçbiri araştırmalarının bir parçası olarak yanmış defne yaprağı kullanmamıştır. Aynı madde, farklı şekillerde kullanıldığında biraz farklı bir etkiye sahip olabilir.

Uçucu yağlarda bulunan özler tipik olarak yüksek oranda konsantre olduklarından, aynı bileşiğin diğer formlarından daha fazla güce sahip olabilirler.

Defne yapraklarının linalool içermesine rağmen, lavantadan çok daha düşük bir miktar içerdiğine dikkat etmek de önemlidir. Lavanta esansiyel yağı yaklaşık yüzde 25 ila yüzde 38 linalooldur. Ancak defne yaprağı esansiyel yağı tipik olarak yüzde 7'den daha az linalooldur.

Daha yüksek linalool konsantrasyonuna sahip lavanta bile, her zaman kendi başına kaygıyı iyileştirmez.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN