WhatsApp'ta Kıyamet Kopuyor! Grup Yöneticilerine Diktatör Yetkisi: Yeni Uygulama Kullanıcıları Sinir Etti...

WhatsApp'ta Kıyamet Kopuyor! Grup Yöneticilerine Diktatör Yetkisi: Yeni Uygulama Kullanıcıları Sinir Etti...

WhatsApp güncellemesinde yapılması düşünülen bu yeni özellik, kullanıcıların kendi belirledikleri WhatsApp grubundan telefon numaralarını gizlemelerine olanak tanıyacak. WhatsApp ekibinin üzerinde çalıştığı bu yeni özellik ise WhatsApp kullanıcılarını böldü. kimi uygulamayı olumlu bulurken kimi de uygulamanın sıkıntı yaratacağını savunuyor.

WhatsApp güncellemesinde yeni bir özelliği devreye almayı planlıyor. WhatsApp'ın üzerinde çalışılan yeni özelliği kullanıcılarının konuşmalarını kontrol etmelerine ve mesajlaşma sırasında ek koruma katmanlarına izin vereceği ifade ediliyor.

WhatsApp kullanıcılarının bir kısmı bu yeni özelliği iyi haber olarak yorumlarken bazıları da uygulamanın sıkıntı doğuracağını iddia ediyor. Son dönemde yayınlaşan popile mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın, kullanıcıların telefon numaralarını belirli WhatsApp gruplarından gizlemelerine olanak tanıyan yeni bir özellik üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

uygulama-telefon.jpg

WHATSAPP YENİ ÖZELLİĞİNİ GELİŞTİRME AŞAMASINDA

WhatsApp'ı takip eden web sitelerine göre WhatsApp kullanıcıları yakında telefon numaralarını muhataplarından gizleyebilecekler. Bu güncellemede, WhatsApp kullanıcılarının telefon numarası, bir gruba katıldığında tüm grup üyelerinden otomatik olarak gizlenecek, ancak daha sonra isterseniz belirli bir alt grupla paylaşmayı seçebilecekler.

uygulama-telefon-001.jpg

TELEFON PROGRAMLARI İLE GÜNCELLENECEK

Ayrıca mesajlaşma uygulamasının, Android 2.2.217.23 beta sürümünü kullanarak Google Play beta programı aracılığıyla güncelleme yayınlayacağı söyleniyor.

WhatsApp ile ilgili tüm gelişmeler Meta CEO'su Mark Zuckerberg tarafından açıklandı. Mark Zuckerberg WhatsApp'ın kullanıcılara üç yeni gizlilik özelliği sunacağını söyledi.

Bu WhatsApp özellikleri, kullanıcılarının konuşmalarını kontrol etmelerine ve mesajlaşma sırasında ek koruma katmanlarına izin verecek.

WhatsApp özellikleri, onu kullanıcılar için mevcut olan diğer gizlilik özelliklerine ekleyecektir.

uygulama.jpg

YENİ ÖZELLİK ŞİMDİ DEN KULLANICILARI İKİYE BÖLDÜ

WhatsApp’ın en kısa zamanda uygulamaya alacağı yeni özellik şimdiden tartışmalara neden oldu. Kullanıcıların telefon numarasını gruplarda gösterip göstermeyeceklerine karar vermesi üzerinde çalışan WhatsApp'ın bu çalışması kimi kullancıları mutlu ederken kimilerini de üzdü. WhatsApp bir gruba davet edildiklerinde bu gruptaki hangi kullanıcıların numarasını görmesini izin vereceğini tek tek seçebilecek ya da herkesten gizleyebilecek. Fakat grup yöneticilerine gruptaki herkesin numarasını yeniden görünebilir kılma yetkisi vermesi ise eleştirilerin hedefi oldu. WhatsApp’ın grup yöneticilerine neden böyle bir yetki verildiği tam olarak anlaşılamadı. WhatsApp kullanıcıları arasında bu nedenle şimdiden isyan çıktı. Grup yöneticilerine verilmesi planlanan yetki karşıtı kampanyalar şimdiden örgütleniyor.

Sizler WhatsApp'ın yeni uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de WhatsApp grup yöneticilerine grup üyelerinin kararların hiçe sayan bu yetkiyi vermemeli miydi?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN