Bir Tutam Atın Sütünüzü Sürekli Taze Olarak Tüketin! Atadan Kalma Yöntem Sütün Bozulmasını Önlüyor

Bir Tutam Atın Sütünüzü Sürekli Taze Olarak Tüketin! Atadan Kalma Yöntem Sütün Bozulmasını Önlüyor

Sütün bozulmasından şikayetçi misiniz. O zaman atadan kalma yöntemlere başvurabilirsiniz. Sütünüzü sürekli taze bir şekilde tüketmek istiyorsanız içine bir tutam atmanız yeterli olacaktır. İşte yeni alınan sütü daima taze tutmanın mucizevi yöntemi...

SÜTÜ KAÇ DERECE DE SAKLAMALI? BUZDOLABINA NASIL YERLEŞTİRMELİ?

Gıda ve Tarım Örgütü'ne göre süt, mikroorganizmaların büyümesi için mükemmel bir ortamdır ve bu nedenle son derece bozulabilir. Sütü dondurmak, sütü uzun süre saklamanın en iyi yoludur. Süt, bozulmayı önlemek için 32 derece Fahrenhayt ile 39 derece Fahrenhayt arasında saklanmalıdır.
Süt, çeşitli temel besin maddelerinin bir deposudur. Ulusal Süt Konseyi'ne göre süt, kalsiyum, protein, potasyum, fosfor, D Vitamini, B12 Vitamini, A Vitamini, Riboflavin (B12) ve niasin iyiliğine sahiptir. Bozulabilir bir hayvansal üründür, çünkü zaman zaman israfı önlemek için fazladan bir paket süt almaktan kendinizi alıkoyabilir. Bununla birlikte, içeriğindeki besin maddelerinden ödün vermeden sütün raf ömrünü uzatmanın çeşitli yolları vardır.

taze-sutu.jpg

Süt şişenizi bozulmaktan şu şekilde kurtarabilirsiniz:

SÜT ŞİŞELERİNİ SIKICA KAPATIN

Kapları veya şişeleri kapaklarla kapatın. ABD Gıda ve İlaç İdaresi'ne (FDA) göre, gıdaların uygun şekilde saklanması, lezzet ve besin maddelerini sağlam tutarak gıda kalitesinin korunmasına yardımcı olur. Süt şişelerini kapaklarla kapatmayı asla unutmayın. Şişeler açık bırakılırsa, buzdolabında saklanan diğer gıda maddelerinin güçlü kokusunu emebilirler.

SÜTÜN TAZE KALMASI İÇİN SICAKLIK DALGALANMALARINDAN KAÇININ

Çevredeki sıcaklık dalgalanmaya devam ederse, sütün bozulma olasılığı yüksektir. Sütün uzun süre dayanmasını istiyorsanız bu tür dalgalanmalardan kaçındığınızdan emin olun. Buzdolabına sıcak süt koymayın; içine koymadan önce oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Ayrıca kullanacağınızdan emin olduğunuz miktarı şişeden dökün. Süt şişelerini 32 derece Fahrenhayt ile 39 derece Fahrenhayt arasında saklayın. Sütün kirlenmesi 40 derece Fahrenheit'in ötesinde başlar.

taze-sut.jpg

SÜT ŞİŞESİNİ SAKIN BUZDOLABININ KAPISINA KOYMAYIN

Buzdolabının kapısı, sıcaklık dalgalanmaları nedeniyle yok olma olasılığı daha düşük olan şeyleri saklamak içindir. Süt gibi çabuk bozulan ürünler buzdolabının kapısında saklanmamalıdır. Buzdolabının kapısı, buzdolabının en sıcak yeridir. Süt şişelerini bozulmayı önlemek için her zaman sıcaklığın en düşük olduğu yere koymalısınız.

sut-taze.jpg

SÜTÜNÜZE BİR TUTAM TUZ ATIN

Taze aldığınız sütü hemen tüketmeyecekseniz buzdolabına yerleştirmeden önce bir tutam tuz atmalısınız. Bir tutam tuz attığınız süt daha uzun süre tazeliğini koruyacak ve asla kesilmeyecektir Bu yöntem atalarımızın uzun süre başvurduğu bir uygulamadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN