‘Etraftan sıkılanlara’ Sabahattin Ali alıntıları

‘Etraftan sıkılanlara’ Sabahattin Ali alıntıları

Türk edebiyatına kök salmış ölümsüz usta Sabahattin Ali’nin unutulmaz eserlerinden ölümsüz alıntıların Metin Üstündağ tarafından derlendiği ‘Etrafın Seni Sıktığı Zaman Kitap Oku’ kitabı, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda.

‘Kürk Mantolu Madonna’ kitabıyla Türk edebiyatına damga vuran yazar ve şair Sabahattin Ali’nin tüm eserlerinden Metin Üstündağ tarafından seçilmiş altı çizili cümlelerin bir araya getirildiği ‘Etrafın Seni Sıktığı Zaman Kitap Oku’ kitabı İnkılâp Kitabevi tarafından okura sunuldu. Adını usta yazarın eşi Aliye Hanım’a verdiği öğütten alan kitap, büyük ustanın bizleri ardında bırakışının 75. yılında edebiyatseverlerin beğenisine sunuluyor. Gerçekçi bir düzlemde yazdığı ve öykü türünde kaleme aldığı çoğu kitabında değindiği siyasi eleştirilerin yanı sıra, toplumun aksak yönlerini de korkusuzca dile getiren Sabahattin Ali’nin cümlelerinin yer aldığı kitabın kapak ve sayfa tasarımında da Üstündağ’ın imzası yer alıyor.

Yaşamaya, aşka, insana ve toplumun dirliğine verdiği değer ile ön plana çıkan Ali, birbirinden kıymetli onlarca eseriyle ölümsüzlüğünü korumayı sürdürüyor. Sabahattin Ali’nin tüm romanlarından, öykülerinden ve şiirlerinden alıntıların bulunduğu kitabın arka kapak yazısı ise şöyle: “Etrafın seni sıktığı zaman kitap oku, üstat Sabahattin Ali’nin eşi Aliye Hanım’a verdiği bir öğüt. Biz de üstadın verdiği öğüde uyarakbüyük ustanın tüm kitaplarını yeniden okuyup altını çizdiğimiz satırları, etrafından sıkılınca kitap okumak isteyenler için derledik. Ölümsüz ustayı tekrar saygıyla, sevgiyle ve özlemle anıyor, keyifli okumalar diliyoruz.”

14kr02-alta.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN