Füsun Eczacıbaşı’na büyük onur

Füsun Eczacıbaşı’na büyük onur

Sanata ve sanatçıya verdiği destekle bilinen SAHA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Eczacıbaşı, İspanya'da faaliyet gösteren Callia Vakfı tarafından "Uluslararası Sanata Destek" ödülüne layık görüldü. İspanya Kraliçesi tarafından takdim edilecek ödülün ilk kez uluslararası bir isme verilmesi ise Eczacıbaşı için büyük bir onur.

Çağdaş sanatı destekleme girişimi SAHA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Eczacıbaşı’na Madrid merkezli Callia Vakfı tarafından “Uluslararası Sanata Destek” ödülü veriliyor. İspanya Kraliçesi Sofia, ödülü 22 Şubat’ta Madrid’deki Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi’nde düzenlenecek törende Füsun Eczacıbaşı’na takdim edecek.

2015 yılından beri etik ve ahlaki değerler çerçevesinde sanata destek ve filantropi alanındaki çalışmalarından ötürü İspanya ve Güney Amerika’nın önde gelen sanat destekçilerine verilen ödül, bu yıl ilk kez uluslararası bir isme veriliyor.

Ödülün, Füsun Eczacıbaşı başkanlığındaki SAHA Çağdaş Sanatı Destekleme Girişimi sanat adına dünya çapında bir dayanışma ve filantropi modeli yarattığı için verildiği belirtildi. 10. yılını kutlayan SAHA, şimdiye kadar Türkiye’den 400’ün üzerinde sanatçı, küratör, yazar ve sanat inisiyatifinin projesini, 43 farklı ülkede kâr amacı gütmeyen 170 müze, bienal ve sanat kurumuyla işbirliği yaparak ve kaynak sağlayarak destekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN