İklim aktivistlerinden eylem: İklim Kaosu = Savaş + Kıtlık

İklim aktivistlerinden eylem: İklim Kaosu = Savaş + Kıtlık

İklim aktivistleri, küresel ısınmaya dikkat çekmek için ses getirecek yeni bir eylem yaptı. Çevreciler, ‘İklim Kaosu = Savaş + Kıtlık’ sloganıyla Picasso’nun tablosuna ellerini yapıştırdı. Protestocular tutuklandı.

"Yok oluş isyanı" eylemcileri, Avustralya'nın en büyük galerilerinden birinde bir Picasso tablosuna ellerini yapıştırarak sloganlar attı. 49 yaşındaki bir kadın ve 59 yaşındaki bir erkek, ülkenin en büyük sanat galerisi olan National Gallery’de Picasso’nun “Kore’de Katliam” isimli tablonun camına elleri yapışmış bir şekilde, üzerlerinde ‘İklim Kaosu = Savaş + Kıtlık’ yazan bir pankartla durdular.

ZARAR VERİLMEDEN ÇIKARILDI

Tele1'de yer alan habere göre, çift, bir kameramanın yardımıyla kendilerini resme bağlayıp bağırmaya başlarken canlı yayın yaptı. Bir sanat küratörü çağrılarak protestocuların elleri zarar verilmeden çıkarıldı.

basliksiz-1-001.jpg
Picasso’nun Kore’de Katliam tablosu

PROTESTOCULAR TUTUKLANDI

Olayın ardından polis, ikilinin tutuklandığını söyledi. Bir sözcü, “Protestocuların 9 Ekim Pazar günü kendilerini bir tabloya yapıştırmaları üzerine Southbank’taki St Kilda Yolu üzerindeki sanat galerisine polis çağrıldı” dedi.

İklim aktivistleri geçtiğimiz aylarda da tablolara kendilerini ya da ellerini yapıştırarak protestolar gerçekleştirmişlerdi. Geçtiğimiz aylarda Londra’da John Constable’ın 1821 tarihli eseri The Hay Wain’in (Saman Arabası) çerçevesine, İtalya’da ise Sandro Botticelli’nin “Primavera” adlı tablosuna ellerini yapıştırarak protestolarda bulunan aktivistler bu defa da Picasso tablosuyla gösterilerini yaptılar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN