İspanya'daki arkeolojik çalışmalarda antik Roma hamamı bulundu

İspanya'daki arkeolojik çalışmalarda antik Roma hamamı bulundu

İspanya'daki Los Canos de Meca sahilinde gerçekleştirilen arkeolojik çalışmalarda antik Roma hamamı ve binlerce yıl öncesine ait birçok mezar bulundu. Kazılarda bulunan mezarlarda 7 kişiye ait iskelet ve bu kişilere ait olduğu düşünülen kolyeler, boncuklar, süs eşyaları tespit edildi.

İspanya’nın Cadiz ilinde bulunan Trafalgar Burnu’ndaki Los Canos de Meca sahilinde yapılan arkeolojik kazılar yapılıyordu. Çalışmalarda antik Roma hamamı ve binlerce yıl öncesine ait birçok mezar bulunduğu aktarıldı.

1-003.jpg

Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılan kazılar, Cadiz Üniversitesi’ne bağlı Arkeoloji ve Prehistorya Laboratuvarı’nın (LABAP) 'Arqueostra' projesi kapsamında yürütüldü. Sahilde bulunan deniz fenerinin etrafında yapılan kazılarda, bulunan mezarların yaklaşık 4 bin yıllık olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca Roma hamamına yakın bölgedeki kazılarda 1,5 ila 1,8 metre derinliğinde, iki tuz havuzunun da ortaya çıktığı ifade edilirken Cadiz Üniversitesi’nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, bu havuzlarda bazı kalıntıların da görüldüğü belirtildi.

2-001.jpg

'CADİZ BİZİ ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDİYOR'

Çalışmalar kapsamında bulunan mezarlarda 7 kişiye ait kemiklerin ele geçirildiği ve ayrıca mezarlarda, ölenlere ait olduğu düşünülen kolyeler, boncuklar ve süs eşyalarının da bulunduğu açıklandı.

4.jpg

Cadiz Üniversitesi, yapılan keşifte ele geçirilen eşyaların ve ortaya çıkan yapıların 'mükemmel şekilde' korunmuş olduğunu bildirdi. Endülüs Kültür ve Tarihi Miraslar Bakanı Patricia del Pozo, kazı alanına yaptığı ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, "Etkileyici bir ziyaretti. Cadiz'in bu doğal mücevheri içindeki önemli bulguları gerçekten yerinde görmek istedik. Her şey mükemmel durumda. Bu harika. Cadiz bizi şaşırtmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN