İstanbul’da ‘Redd’ Diyarbakır’da alkış

İstanbul’da ‘Redd’ Diyarbakır’da alkış

Kademeli normalleşmede konser yasağına ilişkin eleştiriler sürerken Diyarbakır’da 300 kişilik gençlik konseri düzenlendi. Kamuoyunda geniş yer bulmayan programın ardından İstanbul benzer bir etkinliğe sahne oldu. Ancak Maçka Parkı’nda müzisyenlere destek konseri veren Redd grubu ‘sosyal mesafeyi ihlal’le itham edildi. Grup üyeleri suçlamaları reddetti. Sosyal medyada da “Sahilde oturunca, kapalı salonda kongre yapınca sorun yok, açık havada müzik dinlerken sorun var” tepkileri yükseldi.

SALİHA SULTAN | KARAR

Redd grubu İstanbul Maçka Parkı’nda konser verdi. Grup, konserle ilgili yapılan ‘Koronavirüsü hiçe saydılar’ başlıklı haberlerin ardından “Sosyal mesafe kuralını hiçe saydığımıza ilişkin haberler çıktı.

Polis o sırada oradaydı, çaldık ve bitti. Herkes parklara, plajlara çıksın, çalsın. Bu aymazlığa, bu ahmaklığa hep birlikte karşı çıkalım” açıklaması yaptı.

Öte yandan Türkiye Gençlik Vakfı’nın Diyarbakır’da 300 kişinin katıldığı ve maske kuralının hiçe sayıldığı bir konser düzenlediği ortaya çıktı.

Koronavirüs salgını nedeniyle konserlerin 1,5 yıldır yapılmamasına ve kademeli normalleşmede sanat etkinliklerine yönelik bir düzenleme yapılmamasına tepkiler sürerken, ünlü müzik grubu Redd, İstanbul’da Maçka Parkı’nda konser verdi.

Açık havada, Kovid önlemleri ve polis kontrolü eşliğinde yapılan konsere onlarca kişi katıldı. Konserin ardından konuşan grubun solisti Doğan Duru, normalleşme ile birlikte halı sahaların açılmasını ancak müzik sektörüne ilişkin bir uygulamanın olmamasını eleştirerek, şöyle konuştu: “Bugüne kadar niye buluşmadığımız konusunda bir sürü şey söyleyebilirim. Bizim sektör bu işi bilen bir sektör, havalarda ısındı, açık havada konser yapmamak için hiçbir neden yok. Bu konserler nizami şekilde yapılır. Hijyen maske ve her türlü önlemi alırlar.

Bu işi halı sahadakilerden daha iyi biliyorlar. Bu konserlerin bir an önce olması lazım. Birçok arkadaşımızı hem bedenen hem ruhen kaybettik. Bizim sektördeki ekonomiyi ancak biz düzeltiriz. Yardımlarla, desteklerle düzelecek bir şey değil. Hiçbir kampanya bu kadar çok insanı kapsayamaz, biz sahneleri istiyoruz.”

Duru, geçen hafta sosyal medya hesabından salgın sürecinde evinin kirasını ödemek için iki gitarını da sattığını açıklamış ve “Bizim işimiz sahnede olmak. Amacımız destek yaratmak değil sahneye çıkmak için şartları zorlamak olmalı” ifadelerini kullanmıştı.

‘SİZİ HİÇE SAYDIK, VİRÜSÜ DEĞİL’

Öte yandan, Redd grubu konserin ardından Twitter hesabından “Bugün 19.00’da Maçka Parkı’nda tüm müzik sektörü için bir eylem konseri gerçekleştirdik. Müziğin susturulduğu bir ortamda, yüzün üzerinde insana Redd şarkıları çaldık. Sosyal mesafe kuralını hiçe saydığımıza ilişkin haberler çıktı.

Polis o sırada oradaydı, çaldık ve bitti. Herkes parklara, plajlara çıksın, çalsın. Bu aymazlığa, bu ahmaklığa hep birlikte karşı çıkalım!” paylaşımı yaptı.

Grup ayrıca konseri ‘Koronavirüsü hiçe saydılar’ şeklinde haber yapan medyaya yönelik “Sizi hiçe saydık, virüsü değil” şeklinde paylaşım yaptı.

Grubun bu paylaşımı onbinlerce beğeni aldı. Birçok müziksever grubun paylaşımlarına “Sahilde dip dibe oturunca sorun yok, ayni şekilde oturup muzik dinleyince sorun var”, “Kapalı salonlarda lebaleb kongreler yaparken sorun yoktu, şimdi ne oldu” gibi yorumlarla destek verdi.

‘GENÇLERE HEYECAN SAĞLAMAK İSTEDİK’

Redd grubunun Maçka Parkı’nda verdiği konser bazı medya organlarında ‘Koronavirüsü hiçe saydılar’ şeklinde yer bulurken, Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) Diyarbakır’da 300 kişinin katıldığı konser düzenlediği ortaya çıktı.

KARAR’ın edindiği bilgiye göre, 5 Haziran Cumartesi günü TÜGVA Diyarbakır İl Temsilciliği tarafından Hani Pir Aziz Türbesi açılışı için düzenlenen konserde Grup Aksiyon sahne aldı.

Etkinliği ve basın yansımalarını sosyal medya hesaplarından TÜGVA’nın Diyarbakır İl Başkanı Mahmut Yağmur, konsere ilişkin basına verdiği demeçte “Uzun süren bir tam kapanmanın ardından üzerimizdeki tozu atıp, gençlerde bir hareketlilik, heyecan ve motivasyon sağlamak için sadece teşkilat mensuplarımıza yönelik sosyal mesafe kurallarına uyulup, gayet samimi ve doğal bir açık hava konseri gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Afişi, kurumun sosyal medya hesaplarından paylaşılan konserin bir saat sürdüğü ve Diyarbakır’ın 10 ilçesinden yaklaşık 300 kişinin katıldığı konserden yansıyan fotoğraflarda küçük çocukların maskesiz olduğu görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN