İstanbul'da yaşadığı ev soyulan Azerbaycanlı şair hırsızlara seslendi: ‘Beş yılda yazdığım romanımı geri getir’

İstanbul'da yaşadığı ev soyulan Azerbaycanlı şair hırsızlara seslendi: ‘Beş yılda yazdığım romanımı geri getir’

Bir süredir İstanbul’da bulunan Azerbaycan edebiyatının önde gelen şairlerinden Şehriyar Del Gerani’nin evine hırsız girdi. Evinden çalınan bilgisayarda son beş yıldır üzerinde çalıştığı romanının, şiirlerinin ve hikayelerinin yer aldığını söyleyen şair hırsıza şöyle seslendi: “Maddi şeylerin önemi yok. Hırsız da olsan emeğin ne olduğunu biliyorsundur. Lütfen vicdanlı ol, ilgisayardaki çalışmalarımı bana geri yolla. Ülkeme bu acıyla dönmek istemiyorum.”

SALİHA SULTAN

Son bir yıldır İstanbul’da yaşayan, günümüz Azerbaycan şiirinin önde gelen şairlerinden Şehriyar del Gerani’nin Üsküdar’daki evine hırsız girdi. Ülkesine dönmesine iki hafta kala büyük mağduriyet yaşan şairin en büyük üzüntüsü ise, son beş yıldır üzerinde çalıştığı, henüz yayımlanmamış romanının, onlarca hikaye ve şiirinin de evden çalınan bilgisayarında kayıtlı olması. Yaşadığı üzüntüyü KARAR’a dile getiren şair del Gerani, çalışmalarının kayıtlı olduğu bilgisayarının Üsküdar Cumhuriyet Mahallesi Meşecik Sokak’ta bulunan apartmanın giriş katında oturduğu evinden çalındığı gerekçesiyle polise başvurduğunu aktardı.

‘O DA İNSANDIR, EMEĞİN ANLAMINI BİLİYORDUR’

Polisin konuya hemen ilgi gösterdiğini, parmak izi çalışması yaparak hırsızı yakalamak için çalışma başlattığı söyleyen del Gerani, “Polis büyük bir dikkatle araştırmasını yapıyor, onlara güvenim tam. Ancak benim için evden alınan maddi şeylerin, eşya olarak da bilgisayarın hiçbir önemi yok. Bilgisayarımda yer alan, bazen bir oturuşta yirmi saat boyunca hiç yerimden kalkmadan yazdığım romanıma, henüz hiçbir yerde yayımlamadığım şiirlerim ve hikayelerime üzülüyorum. Hiçbir yedekleme yapmamıştım, hepsi sadece bilgisayarımda kayıtlıydı” diye konuştu. Hırsızlığın geçtiğimiz hafta sonu meydana geldiğini belirten şair, üzüntüsünü “Günlerdir kendime gelemiyorum. Yaşadığım üzüntüyü ancak benim gibi yazan veya kitaplarla haşır neşir insanlar anlayabilir. Bir yazar için bundan daha acı bir darbe olamaz” sözleriyle dile getirdi. Günlerdir bilgisayarında bulunan çalışmalarına erişmek için her yolu denediğini belirten del Gerani, hırsıza şöyle seslendi: “Kendisi eğer sesimi duyuyorsa, bilsin ki bilgisayarın benim için maddi bir önemi yok. Lütfen vicdanlı davransın, içindeki çalışmalarımı bana ister ‘[email protected]’ mailim yoluyla ister başka şekilde iletsin. Maddi kayıplar telafi edilir ama son beş yıldır emek verdiğim romanımı, şiirlerimi, hikayelerimi aynı şekilde yerine koymam mümkün değil. Bütün emeklerim yitti gitti. Hırsız da olsa o da herhalde insandır, böyle bir emeğin ne anlama geldiğini tahmin ediyordur. lütfen vicdanıyla hareket etsin.”

‘VİCDANLI OLURSA ŞİKAYETİMİ GERİ ÇEKECEĞİM’

18 Eylül’de Azerbaycan’a, ülkesine dönmeye hazırlandığının altını çizen del Gerani “Türkiye, İstanbul bütün Azerbaycanlılar için olduğu gibi benim için de çok önemli bir şehir. Ülkeme bu acıyla dönmek istemiyorum. İnanıyorum ki, böyle kötü bir olaydan da iyi bir hikaye çıkabilir. Bu bilgisayarımı alan kişinin elinde, bir hırsızın bile vicdanlı bir insan olduğunu görmek istiyorum” diye tamamladı. Del Gerani, son olarak bilgisayarını çalan kişinin kendisine Instagram’dan ‘del_gerani’, Facebook’tan Shahriyar Del Gerani adıyla kullandığını sosyal medya hesaplarından da ulaşabileceğini, çalışmalarını geri yolladığı takdirde hakkındaki şikayeti de geri çekeceğini sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN