Kameranın ardındaki kadınlar kazandı

Kameranın ardındaki kadınlar kazandı

4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nin ulusal yarışma bölümünde ödüller sahiplerini buldu. Festivalde 'Altın Makara En İyi Film' ve 'Biket İlhan En İyi Yönetmen' ödüllerine Leyla Yılmaz'ın Bilmemek filmi layık görüldü. 'Jüri Özel Ödülü' Kıvılcım Akay’ın Amina yapımına, 'Yönetmenlik Başarı Ödülü' ise 2019 Oscar adayı Bal Ülkesi filminin Makedon yönetmeni Tamara Kotevska'a verildi.

SALİHA SULTAN | KARAR

Bu yıl salgın nedeniyle üç etapta gerçekleşen 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nin ikinci etabı tamamlandı. Festivalin çevrimiçi gerçekleşen kapanış töreninde Ulusal Yarışma bölümünün ödülleri sahiplerini buldu.

Törende konuşan festival direktör yardımcısı Duygu Kocabaylıoğlu Arazlı, online gerçekleşen festivalin ziyaretçi sayısının 80 bini bulduğunu belirterek "Seyircilerimizin yüzde 72'si tüm Türkiye çapındaki kullanıcılarımız olarak şekillenirken bizi yurt dışında yüzde 13,5’luk bir oranla başta İngiltere olmak üzere Amerika, Almanya, Sırbistan, Kanada, Kosova, Fransa, Hollanda ve Kuzey Makedonya’dan da pek çok seyircimiz takip etti" bilgisini verdi.

EMEK ÖDÜLÜ SEVİN OKYAY'A

Kadın Yönetmenler Festivali'nin Ulusal Yarışma bölümünde yılın kazananları 'Altın Makara Uzun Metraj En İyi Film', 'Biket İlhan En İyi Yönetmen' ödülleri yönetmen Leyla Yılmaz’ın Bilmemek filmine verildi. 'Uzun Metraj Jüri Özel Ödülü' Kıvılcım Akay'ın Amina, ‘Kamera Göz En İyi Film’ ödülü Neşe Uğur Tohutçu’nun Töz, 'Kamera Göz Jüri Özel Ödülü' Ufka Bakma Durağı filmlerine verildi. 'En İyi Kısa Film' Paydos'a verilirken, 'En İyi Deneysel Film' ödülüne Kam, 'Deneysel Jüri Özel Ödülü'ne Kendine Ait Bir Kamera yapımları layık görüldü.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ‘Özel Ödülü’nü Kader Postası, ‘Balkan Özel Ödülü’nü ise Then Comes The Evening (Ve Akşam Çökerken) filmleri aldı. ‘Akademik Başarı Ödülü’ Prof. Eylem Atakav'ın aldığı festivalde, 'Sinema Yazarı Emek Ödülü' Sevin Okyay’a, 'Yönetmenlik Başarı Ödülü' Oscar adayı 'Bal Ülkesi' filminin yönetmeni Tamara Kotevska’a takdim edildi. Festivalin üçüncü etabı Balkan Özel Seçkisi'nin yarışma sonuçları ve ödül kazanan filmleri ise 15 Mayıs 2021 tarihinde açıklanacak.

MODERN BİR AİLE HİKAYESİ BİLMEMEK

Leyla Yılmaz'ın 2019 yapımı 'Bilmemek' filmi prömiyerini 56. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde yapmıştı. 27. Adana Altın Koza Festivalinde en iyi yönetmen dahil 5 ödül alan yapım 31. Ankara Film Festivalinde ‘en iyi film’ seçildi. Başlıca rollerinde Emir Özden, Senan Kara ve Yurdaer Okur’un yer aldığı film; orta sınıf bir ailenin sutopu oynayan ve takımın bir parçası olan tek oğulları olan Umut’un hakkında çıkan dedikoduları ve sonrasında yaşananları konu alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN