‘Kayıp Şehir’de antik hazine avı

‘Kayıp  Şehir’de antik hazine avı

Sinemada bu hafta 1’i yerli 6 film, izleyiciyle buluşuyor. 7 dalda Oscar’a aday olan ve Kenneth Branagh’ın yönettiği ‘Belfast’ adlı film, İrlanda’da yaşayan 9 yaşındaki Buddy’in kâbusa dönüşen pastoral çocukluğunu anlatıyor. Aaron ve Adam Nee kardeşlerin yönettiği ‘Kayıp Şehir’ ise genç bir milyarderin kitaplarda geçen antik şehir hazinelerine ulaşma çabasını beyazperdeye taşıyor.

Türkiye sinemalarında bugün 1’i yerli 5’i yabancı toplamda 6 film, seyircisiyle buluşuyor. Yabancı yapımlar arasında en çok öne çıkan film ise 7 dalda Oscar’a aday gösterilen ‘Belfast’ oldu. Hafızanın gücü hakkında neşeli bir hikayeyi anlatan siyah-beyaz film, 1960’ların sonlarında Kuzey İrlanda’da yaşanan bir hikayeyi işliyor. Filmin ana karakteri dokuz yaşındaki Buddy, tipik bir işçi sınıfı ailesinin oğludur. Belfast’taki sosyo-politik gerilimler tırmandığında ve yaşadıkları barışçıl mahallede bile şiddet patlak verdiğinde, Buddy’nin pastoral çocukluğu kabusa dönüşür. Ailesi geleceklerini güvence altına almak için mücadele ederken Buddy, bu kaos ortamında çok çabuk büyümek zorunda kalır.

36.jpg

Ancak her şeye ragmen Buddy, yaşama sevincini, sinemaya ve televizyona olan tutkusunu kaybetmemeye çalışır. Kenneth Branagh’ın yönettiği ‘Belfast’ adlı filmin başrollerinde Jamie Dornan, Caitriona Balfe, Judi Dench ve Jude Hill oynuyor. Film, bu yıl 75’incisi düzenlenen İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) Ödülleri’nde ‘Yılın En İyi İngiliz Filmi’ ödülünü aldı. Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe ve Brad Pitt’in başrollerinde oynadığı ‘Kayıp Şehir’, bu hafta izleyiciyle buluşacak filmler arasında. Aaron ve Adam Nee kardeşlerin yönetmenliğini üstlendiği romantik komedi ve aksiyon türündeki filmin konusu özetle şöyle: “Zeki yazar Loretta Sage, kahraman karakter ‘Dash’i canlandırmaya kendini adayan kapak modeli Alan’ın yer aldığı, popüler aşk-macera romanlarındaki egzotik yerler hakkında yazar. Alan ile yeni kitabının tanıtım turnesine çıkan Loretta, bu sırada bir milyarder tarafından kaçırılır. Genç milyarder, Loretta’nın kendisini kitaplarda geçen antik şehrin hazinesine götürebileceğini düşünmektedir. Gerçek hayatta da bir kahraman olmak isteyen Alan, Loretta’yı kurtarmak için vakit kaybetmeden yola koyulur.

35.jpg

Kendilerini bir anda zorlu bir maceranın içinde bulan Alan ve Loretta, antik hazineyi bulmak için birlikte çalışmak zorundadır.” Vizyona giren bir diğer yabancı yapım olan ve Ferzan Özpetek’in yönettiği ‘Şans Tanrıçası’, hastalığıyla ilgili kontroller için birkaç gün hastanede kalacağından çocuklarını yakın arkadaşlarına bırakan bir kadının hikayesini odağına alıyor.

38.jpg

Senaryosunu Özpetek ile Silvia Ranfagni ve Gianni Romoli’nin kaleme aldığı İtalya yapımı filmin başrollerinde Stefano Accorsi, Jasmine Trinca, Edoardo Leo, Serra Yılmaz ve Sara Ciocca oynuyor. Romain Duris, Emma Mackey, Pierre Deladonchamps ve Armande Boulanger gibi isimlerin rol aldığı ‘Eiffel’, tarihi bir biyografiyi beyaz perdeye taşıyacak. Martin Bourboulon imzalı film, 300 metre uzunluğuyla 42 sene boyunca dünyanın en yüksek yapısı unvanını koruyan Eyfel Kulesi’nin bilinmeyen hikayesini anlatıyor. Almanya, Belçika ve Fransa ortak yapımı filmin senaryosu Caroline Bongrand imzası taşıyor. Bu haftaki beyazperde programında bir animasyon filmi de yer alıyor. Ben Stassen ve Jeremy Degruson tarafından sinema perdesine taşınan animasyon türündeki devam filmi “Kocaayak ve Ailesi”, bir araya gelen Kocaayak ile ailesinin doğayı korumak için atıldıkları serüveni konu ediniyor.

39.jpg

ARAF’IN ORTASINDA BİR KORKU HİKÂYESİ

Bu hafta vizyona giren tek yerli filmin izleyicilerini korku dolu anlar bekliyor. Uğur Kaplan’ın yönettiği, Hazal Özbal, Ezgi İrem Mutlu, Doğukan Oltulu ile Levent Kahraman’ın oynadığı ‘Araf 5: Aile’ yerli korku filmi meraklılarının ilgisini çekmeyi hedefliyor. Araf 5: Aile, kendisini öldüren eski erkek arkadaşının ailesine destek olmaya çalışırken kendisini korkunç bir kabusun içinde bulan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Zeynep, eski erkek arkadaşı Kadir’in kendisini asarak öldürdüğünü öğrenince büyük bir yıkıma uğrar. Kadir’in ailesine taziye ziyaretinde bulunan Zeynep, Kadir’in annesinin ısrarı üzerine onlara destek olabilmek için birkaç gün yanlarında kalmaya karar verir. Ancak evde görünen hiçbir şey gerçeği yansıtmamaktadır. Bu süreçte Zeynep, eve musallat olan bir varlıktan Kadir’in ölümüyle ilgili bilgi edinir. Bir girdabın içine sürüklenen Zeynep, kendisini iki alem arasındaki yer olan Araf’ın ortasında bulur.

40.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN