Kitabın büyülü dünyasında son iki gün

Kitabın büyülü dünyasında son iki gün

Pandemide özlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı son iki gününde onlarca usta yazarı imza ve söyleşi etkinliklerinde ağırlayacak. Nazan Bekiroğlu’ndan Ayşe Kulin’e, Murat Menteş’ten İclal Aydın’a birçok yazar okurlarıyla buluşacak. Yapı Kredi, Everest, İş Bankası, Can, Kırmızı Kedi, Kapı, VakıfBank, Profil, Notos, İletişim, İthaki gibi birçok yayınevi de ekonomik krizde kitap almakta zorlanan okurlara yüzde 50’ye varan indirimlerle kitap satın alma imkanı sunacak.

SALİHA SULTAN

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı son iki gününde okurları birçok usta yazarların imza etkinliği ile buluşturacak. Son iki yıldır pandemi nedeniyle düzenlenemeyen, 3 Aralık’ta yeniden kapılarını açın fuarda bu hafta sonu yoğunluk bekleniyor. Yükselen kurun ardından artan kitap fiyatlarından şikayet eden okurlar, fuarda bazı yayınevlerinin fuara özel yaptığı ve yüzde 50’yi bulan indirimlerinden de yararlanabiliyor. Bazı yayıncılar da birden fazla kitap alan okurlara ya da set kitap satın alanlara özel indirim seçenekleri sunuyor. Fuarın son iki gününde hem etkinlikleri hem de imza günleri bulunan yazarlar ise şu şekilde: Murathan Mungan, İlber Ortaylı, Tarık Tufan, Sinan Akyüz, Nihat Sırdar, Ayşe Kulin, Bahadır Yenişehirlioğlu, Murat Menteş, Varol Yaşaroğlu, Ziya Selçuk, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Burcu Karataş Metin, Atilla Yeşilada, Şükrü Erbaş, Cem Yılmaz, Buğra Gülsoy, Tuna Kiremitçi, Hakan Günday, Ercan Kesal, Ahmet Mümtaz Taylan, İclal Aydın, Umut Sarıkaya, Emre Kongar, Kahraman Tazeoğlu, Nazan Bekiroğlu, Thomas Taylor, ve Sinan Canan.

Bu yıl ‘Kitabın Büyülü Dünyası’ temasıyla gerçekleşen fuarın Onur Yazarı ise Nazlı Eray olarak belirlenmişti. Tüyap Fuarcılık Grubu’nun destekleriyle Faruk Şüyün tarafından Nazlı Eray’ın yaşamına ve eserlerine odaklanan ‘Başımda Kum Fırtınası Kalbimde Şelale’ adlı bir anı kitabı hazırlandı. 5 Aralık gecesi düzenlenen Onur Gecesi’nde Nazlı Eray, Onur Yazarı olması vesilesiyle ödülünü Bülent Ünal, Kenan Kocatürk ve Doğan Hızlan’ın ellerinden aldı. Öğrenci, öğretmen, çocuk, emekli ve engelli bireylerin ücretsiz olarak giriş yapabildiği fuarı, hafta sonu boyunca 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilirsiniz. Fuar, son günü olan 11 Aralık Pazar akşamı ise 19.00’da sona erecek. Fuarla ilgili etkinlik listesi, imza günleri ve detaylı bilgilere ‘istanbulkitapfuari.com’ adresinden inceleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN