Kitap kardeşliğine siz de katılın

Kitap kardeşliğine siz de katılın

Eyüpsultan Belediyesi deprem bölgesindeki çocuklar ve öğrencilerin kitap ihtiyacı için ‘Kitap Kardeşliğine Sen de Katıl’ kampanyası başlattı. Kampanyada çocuk kitaplarının yanı sıra ders kitapları da toplanıyor.

Yayın dünyası özellikle deprem bölgesindeki çocuklar için önemli kitap bağışları gerçekleştirirken, İstanbul’da Eyüpsultan Belediyesi de deprem bölgesindeki kitap ihtiyacını karşılamak amacıyla ‘Kitap Kardeşliğine Sen de Katıl’ kampanyası başlattı. Yıllardır kitap okuma yarışmalarına imza atan belediye, bu kez ‘Yaraları Birlikte Saracağız’ sloganıyla deprem bölgesindeki çocukların ve üniversite öğrencilerinin eğitimlerine destek olmak ve okuma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, roman, hikaye, LGS, YKS, KPSS gibi yardımcı ders kitapları toplayacak. Önceki günlerde deprem bölgesi için ‘Bir Oyuncak Bir Mektup’ kampanyası da düzenleyen belediye, bölgede çadır kentlerde yaşayan çocuklara birçok oyuncak ve moral veren mektuplar taşımıştı. Eyüpsultan Belediyesi’nin kitap kampanyası kapsamında bağışta bulunmak isteyenler kullanılmamış ve yıpranmamış kitapları toplama noktaları olarak belirlenen Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Alibeyköy Spor Kompleksi, Göktürk Kültür Merkezi, Gençlik Merkezleri, Genç Akademi, Bilgi Evleri ve Dil Evleri’ne teslim edebilecek.

ÇOCUKLAR MORAL BULUYOR

Çadır kentlere gezici kütüphanelerini gönderen Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, 11 Şubat’ta yayıncılara çağrı yaparak çocuk kitapları ve boyama malzemeleri bağışlanmalarını istemişti. Çağrıya Türkiye Yayıncılar Birliği, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği, Basın Yayın Birliği, Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Birliği, Uluslararası Çocuk Yayıncılar Derneği gibi kuruluşların da destek vermesinin ardından onlarca yayınevi gezici kütüphaneler için on binlerce malzemeyi bölgeye iletti. Gezici kütüphanelerde depremzede çocuklar hem kitap okuyor hem etkinliklere katılarak moral buluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN