'La Reprise' ilk kez Türkiye'de sahnelenecek

'La Reprise' ilk kez Türkiye'de sahnelenecek

New York Times tarafından Yılın En iyi Yapımı seçilen Milo Rau imzalı La Reprise, Türkiye'de ilk kez sahnelenecek. Oyun, İO Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında DasDas'ta tiyatroseverlerle buluşacak.

İsviçreli tiyatro yönetmeni, gazeteci ve akademisyen Milo Rau'nun ödüllü oyunu ‘La Reprise. Histoiré Du Théâtre (I) 9-10 Eylül tarihlerinde DasDas sahnesinde perdelerini açacak.

Daha önce İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali'nde de oyunları sergilenen Rau'nun oyunu bu kez İO Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında eylül ayında sahnelenecek.

'YILIN EN İYİ YAPIMI' OLARAK SEÇİLDİ

Birçok kapalı gişe tiyatro prodüksiyonlarına ev sahipliği yapan DasDas, festival kapsamında ilk olarak çağdaş tiyatro sahnesinin yaratıcılığıyla takdir gören yönetmenlerinden Milo Rau’nun oyununa yer verecek.

Oyunun kadrosunda, Adil Laboudi, Suzy Cocco, Sara De Bosschere, Sébastien Foucault, Fabian Leenders,Sabri Saad El-Hamus yer alıyor.

New York Times tarafından 'Yılın En İyi Yapımı' olarak nitelendirilen oyun, 2012 yılında Liege’de bir grup gencin yaşadığı trajik bir hikayeyi sahneye taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN