Mavi sularda bir kendini arama çabası

Mavi sularda bir kendini arama çabası

Türk resim sanatının öncü kadın ressamlarından Naile Akıncı’nın eserlerinin yer aldığı ‘Bir Kendilik Öyküsü: Naile Akıncı (1953-2013) Retrospektif’ sergisi 7 Nisan’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sanatseverlerle buluşacak. Akıncı’nın altmış yıl süresince resmettiği, İstanbul’un ilham verici semti Eyüp ve Piyer Loti’ye odaklanan retrospektif sergide sanatçının kişisel, özel ve devlete ait kurumsal koleksiyonlarda yer alan 200’e yakın eseri görülebilecek.

Türk resim sanatının öncü kadın ressamlarından Naile Akıncı’nın eserlerinin yer aldığı ‘Bir Kendilik Öyküsü: Naile Akıncı (1953-2013) Retrospektif’ sergisi 7 Nisan’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından sanatseverlerle buluşturulmaya hazırlanıyor.

Belediyenin ‘Cumhuriyet Sergileri’ projesinin ilk sergisi olan etkinlik, Ebru Nalan Sülün küratörlüğünde sanatçının doğumunun 100. yılında Müze Gazhane izleyiciyle buluşacak. Akıncı’nın altmış yıl süresince resmettiği, İstanbul’un ilham verici semti Eyüp ve Piyer Loti’ye odaklanan retrospektif sergide sanatçının kişisel, özel ve devlete ait kurumsal koleksiyonlarda yer alan 200’e yakın eseri görülebilecek.

7 farklı tarih bölümüne ayrılan sergide yapıtlara sanatçının sanat yaşamı süresince kaleme alınan referans eleştiri metinleri, sanatçılar tarafından yorumlanan Akıncı otoportreleri eşlik ederken sergi, döneme dair bu bağlamda önemli bir perspektifi sunmayı da hedefliyor.

Serginin ana temasını oluşturan Eyüp ve Haliç üretimleri; sanatçının akademiden mezun olduktan sonra hayatının sonuna dek dönüşerek, değişerek hayatı ile birlikte anlam kazanmıştı. Sergi, 16 Temmuz’a kadar görülebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN