Müze Gazhane’de şiir buluşması

Müze Gazhane’de şiir buluşması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, İstanbul Şiirle Buluşuyor başlığı altında, özel mekân ve ses evreninde yeni bir ‘anlatı’ ile seçilen 30 şairin şiirlerini ücretsiz olarak seyirciye sunacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, İstanbul Şiirle Buluşuyor başlığı altında, şairler ve şiirleri üzerinden oluşturulan özel mekân ve ses evreninde yeni bir ‘anlatı’yı seyircisine sunuyor.

Ücretsiz olarak sahnelenecek etkinlik serisinde ilk olarak seçilen 30 şair arasından bu sezon Nazım Hikmet, Ahmet Arif, Atilla İlhan, Cemal Süreya, Gülten Akın gibi şairler ve şiirleri konu edilecek. Şehir Tiyatroları bu kapsamda ilk olarak şair Edip Cansever ve Oteller Kenti şiirini seyirciyle buluşturacak.

Hümay Güldağ’ın uyarlayıp yönettiği Oteller Kenti’nde müzik tasarımı Hüseyin Tuncel’e, dekor tasarımı Cihan Aşar’a, kostüm tasarımı Ahsen Nur Doğan’a, efekt tasarımı Metin Küçükyılmaz’a, ışık tasarımı Uğur Yıldız’a, görsel tasarım Yakup Altay’a ve koreografi Arda Alpkıray’a ait. Oteller Kenti’nin oyuncuları Hüseyin Köroğlu, Hümay Güldağ ve Aslı Şahin.

Piyanoda Orçun Tekelioğlu, solist olarak Berfu Aydoğan etkinliğin müzikleri için sahnede yerini alıyor. Oyun, 11 ve 15 Ocak’ta saat 18.00’de Kadıköy Müze Gazhane sahnesinde.

dsdds.jpg

Oteller Kenti oyununda Şehir Tiyatroları oyuncuları Hüseyin Köroğlu, Hümay Güldağ ve Aslı Şahin rol alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN