Nazi kurbanı çingene bir boksör hikayesi

Nazi kurbanı çingene bir boksör hikayesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, bu hafta 9 oyunu İstanbul seyircisiyle buluşturuyor.

Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu, Rike Reiniger’in yazdığı, Cafer Alpsolay’ın yönettiği Nazi Almanya’sının boks yıldızı Johann Trollmann’ın hikâyesinin anlatıldığı Çingene Boksör de bu hafta sahnelenen oyunlar arasında.

Gülen İpek Abalı’nın çevirisiyle sahneye taşınan ve Nazi Almanyası’nda, boks ringlerinden hayata, sarsıcı darbeler alan ve bu darbelere karşı duran iki dostun, Hans ve Ruki’nin hikâyesini anlatan oyunda Ercan Demirhan rol alıyor. Dramaturgisini Gökhan Aktemur’un, müziğini Buğra Özgün’ün, dekor tasarımını Hacer Duran-Cihan Aşar’ın, kostüm tasarımını Hacer Duran’ın, ışık tasarımını Mustafa Bilal’in, efekt tasarımını Erhan Aşar’ın yaptığı oyunun fotoğraflarını ise Ahmet Çelikbaş çekti.

Oyunu 21-22 Ekim ile 26-29 Ekim 2022 tarihleri arasında Müze Gazhane Meydan Sahne’de izleyebilirsiniz. Bu hafta; Geçit, Veba, Yaftalı Tabut, Hayat Der Gülümserim, 12. Gece, Çın Sabahta, Moby Dick, Cadı Kazanı oyunlarını da sahneleyen Şehir Tiyatroları oyunlarının biletlerini ise internet sitesinden alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN