Rus saldırısında yaralanan Ukraynalı balet hayatını kaybetti

Rus saldırısında yaralanan Ukraynalı balet hayatını kaybetti

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırılarda ağır yaralanan, dünyaca ünlü Ukraynalı balet Artem Datsishin, 26 Şubat'tan bu yana sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti.

Rusya’nın Ukrayna'ya saldırılarında geçtiğimiz 26 Şubat’ta yaralanan Ukrayna’nın dünyaca ünlü tanınmış baletlerinden Artem Datsishin, hayatını kaybetti.

Ukraynalı sanatçının yakın arkadaşı olan Tatyanan Borovik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Arkadaşlar, Artem Datsishin’i (Dotsik) tanıyan herkese duyurulur. 26 Şubat’ta Rus saldırısına uğramış ve ağır yaralanmıştı. Hastanede hayatını kaybetti. Güle güle can dostum" ifadelerini kullandı.

Romanya'dan eski bir Kraliyet Balesi dansçısı olan Alina Cojocaru yaptığı açıklamada, Datsishin ile balede partner olduğunu hatırlatarak, "Datsishin, 15 yaşımdayken Kiev'de dans ettiğim ilk partnerlerden biriydi. Tiyatroya başladığımda ikimiz de aynı hocaya sahiptik. Onları nasıl tanıdığımı, nasıl tanıştığımızı ve birlikte nasıl dans ettiğimizi hatırlıyorum" sözlerini kaydetti.

Bu ölümün ardından yapılan bir başka açıklamada, Alina Cojocaru ve Ivan Putrov’un Londra Coliseum'da "Ukrayna için Dans" adlı bir bağış toplama gecesi düzenleyeceği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN