Taha Akyol'un yeni kitabı çıktı: Atatürk'ün anayasası 1924

Taha Akyol'un yeni kitabı çıktı: Atatürk'ün anayasası 1924

Taha Akyol'dan Büyüleyici Bir Tarih Yolculuğu! "Atatürk’ün Anayasası 1924: Tek Partiden Cumhurbaşkanlığı Sistemine 100 Yıl"

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk anayasasının hikayesini keşfedin! Taha Akyol’un son kitabı "Atatürk'ün Anayasası 1924", 1924 tarihli Teşkilat-ı Esasiye Kanunu'nun hazırlanış sürecini ve bu süreçte yaşanan özgür tartışmaları gözler önüne seriyor.

Kitapta Öne Çıkan Konular:

  • Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Paşa’nın elinde toplanan yetkilere karşı çıkan devrimci ve muhalif milletvekilleri
  • Meclis’te kuvvetler birliği ve kuvvetler ayrılığı tartışmaları
  • “Vatandaşlara Türk denilir” maddesine yönelik Türkçülerin itirazları
  • 1924 Anayasası’nda özgürlükler ve yargı bağımsızlığı
  • 1924 Anayasası’nın uygulanma sorunları ve devrim-anayasa çelişkisi
  • Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yeniden yetkilerin tek elde toplanması

Taha Akyol, Meclis tutanakları, dönemin gazeteleri ve akademik kaynaklara dayanarak Türkiye’nin 100 yıllık anayasa serüvenini detaylı bir şekilde anlatıyor. "Atatürk'ün Anayasası 1924", tarih meraklıları ve hukuk severler için vazgeçilmez bir kaynak niteliğinde.

Bu büyüleyici eseri kaçırmayın! Taha Akyol'un Doğan Kitap'tan çıkan bu kitabı, geçmişten günümüze ışık tutuyor ve Türkiye’nin anayasal tarihini yeniden anlamamızı sağlıyor.

Hemen Satın Alın! Bu linke tıklayarak sipariş vererek bu eşsiz kitaba sahip olabilirsiniz. Türkiye’nin 100 yıllık anayasa yolculuğuna Taha Akyol’un kalemiyle tanıklık edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN