'Tereddüt Çizgisi' Zürih Film Festivali'nde 'En İyi Film' seçildi

'Tereddüt Çizgisi' Zürih Film Festivali'nde 'En İyi Film' seçildi

Dünya prömiyerini 80'inci Venedik Film Festivali'nde yapan Selman Nacar'ın 'Tereddüt Çizgisi' filmi Zürih Film Festivali'nden 'En İyi Film' ödülü ile döndü. Ödül törenine katılan Nacar, "Umarım film bu vesileyle daha çok insanla buluşur ve izleyenleri bugün daha da çok ihtiyaç duyduğumuz adalet kavramı üzerine düşündürür" ifadelerini kullandı.

Dünya prömiyerini 80'inci Venedik Film Festivali'nde yapan Selman Nacar'ın yeni filmi 'Tereddüt Çizgisi'nin festival yolculuğu devam ediyor.

NTV'de yer alan habere göre, yönetmen Selman Nacar'ın ikinci uzun metraj filmi olan Tereddüt Çizgisi, Zürih Film Festivali'nin ana yarışma bölümünden 'En İyi Film' seçilerek Golden Eye (Altın Göz) Ödülü'nü kazandı.

nacar.jpg

İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen ve odak noktası yetenekli yeni yönetmenleri keşfetmek olan festival, 14 filmin yer aldığı ‘En İyi Uzun Metraj Film’ kategorisine en fazla üç film yönetmiş isimlerin yapımlarını kabul ediyor.

Kategoride Özel İlgi (Special Mention) olarak yer verilen filmler ise Karan Teipal imzalı ‘Stolen’ ve Iris Kaltenbäck imzalı ‘The Rapture’ oldu.

'UMARIM ADALET KAVRAMI ÜZERİNE DÜŞÜNDÜRÜR'

Ödül törenine katılan yönetmen Selman Nacar, duygu ve düşüncelerini şu ifadelerle aktardı:

"Böyle güzel anlar insana zorlu sinema yolculuğunda umut ve güç veriyor. Umarım film bu vesileyle daha çok insanla buluşur ve izleyenleri bugün daha da çok ihtiyaç duyduğumuz adalet kavramı üzerine düşündürür"

asasasasasassasas.jpg

'FAVORİMİZ HALİNE GELEN BİR FİLM'

Başkanlığını Anton Corbijn’ın yaptığı, Finola Dwyer, Laure de Clermont-Tonnerre, Juho Kuosmanen ve Bryce Nielsen’den oluşan jüri Tereddüt Çizgisi’ni neden seçtiklerini şu sözlerle açıkladı:

“Ahlaki sorunlar birçok filmde sıklıkla karşılaşılan bir tema ancak bu filmde ana karakterin karşılaştığı ikilem gerçekten güçlü bir şekilde hissedilmekte. Festival boyunca jürinin büyük çoğunluğunun aklında kalan ve diğer iki yapımla yarışmasına rağmen favorimiz haline gelen bir film. Selman Nacar, bu leziz film için çok teşekkür ederiz”

dddddd.jpg

FİLMİN KONUSU

‘İki Şafak Arasında’nın ödüllü yönetmeni Nacar’ın yazıp yönettiği, Tülin Özen’in başrolünde yer aldığı Tereddüt Çizgisi’nde, avukat Canan’ın masum olduğuna inandığı ve uzun süredir savunduğu bir cinayet zanlısının hüküm duruşması gününde kendi vicdanıyla yüzleşmek zorunda kalmasının hikayesi anlatılıyor:

sss.jpg

İdealist bir ceza avukatı olan Canan’ın hayatı, gündüzleri adliyede, geceleri ise hastanede solunum cihazına bağlı yaşayan annesinin yanında mekik dokuyarak geçmektedir. Uzun süredir emek verdiği bir cinayet zanlısının karar duruşması gününde Canan; annesi, hâkim ve sanığın hayatını etkileyecek ahlaki bir tercih yapmak durumunda kalır.

Film, Türkiye prömiyerini iptal edilen 60’ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapacaktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN