Tımarhane havayolları kalkışa hazır

Tımarhane havayolları kalkışa hazır

Tiyatro Babutsa’dan absürt bir komedi Tımarhane Havayolları, tiyatroseverlerle buluşuyor.

‘Unutmak, yaşadıklarımıza ihanettir.’

Unutuyoruz, sadece kötü şeyleri değil, başımıza gelen onca iyi şeyi de. İyiye vesile olan kötü şeyleri de. Bize bir gün iyi kötü ne varsa unutmak ister misiniz diye sorsalar, ne cevap verirdik acaba. Anılarımızdan vazgeçer miydik? Oyunumuz içselleştireceğimiz pek çok soruyla huzurlarınıza geliyor.

Tımarhane Havayolları absürt bir komedi. İlke Susuzlu’nun yıllar önce kaleme aldığı bir eser. Delilikle akıllılık kavramlarını sorguluyor. Çizginin öteki tarafına geçmek hiç de zor değil. Hele yaşadığımız dünyada deli olmamak ise hiçten değil. Tımarhane Havayolları’nda herkesin bir hikayesi var. Bir anda kendini çizginin öteki tarafında buluvermiş akıllı delilerin hikayesi. Umudun her zaman kendilerini kurtaracak bir kaptan olduğunun farkına varanların hikayesi. İronik bir dille kaleme alınan bu oyun, taşlamalarla günümüz dünyasına atıfta bulunuyor. Tımarhane Havayolları’nda cıvıl cıvıl, kıpır kıpır karakterler göreceksiniz. Zaman zaman onlarla hüzünlenecek, çoğu zaman ise kahkahalara boğulacaksınız.

Yazan: İlke Susuzlu

Yöneten: Tülin Boz

Oynayanlar:

İlke Susuzlu
Tülin Boz
Yüsra Dağgeçen
Yavuz Selim Kılıç
Begüm Çelikkol
Demir Süphandağ
Arjen Han
Süleyman Büyükaşık

Ses/Efekt: Bora Gözüdok

Müzik: Kadir Carlos

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN