Turizme feda edilen tarihi camide tepki çeken manzara

Turizme feda edilen tarihi camide tepki çeken manzara

Ordu’da Gürkentepe ilçesindeki 150 yıllık Çivisiz Cami 3 yıl önce turizm amaçlı bulunduğu yerden sökülerek boş bir araziye taşındı. Ancak bakımı yapılmayan caminin son durumu durumu tepki çekti.

Ordu’da Gürkentepe ilçesindeki 150 yıllık Çivisiz Cami’nin son durumuna ilişkin gelecek parti il teşkilatı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gelecek Partisi Ordu Kurucu İl Başkanı Ali Safa Aydın, Gürgentepe ilçesindeki Çivisiz Cami’nin ormanlık bir alana taşındıktan sonra atıl durumdaki halini ‘150 yıllık cami fuhuş yuvası’ notuyla paylaştı.

Caminin atıl durumda olduğunu söyleyen Aydın “Ne yazık ki batakhane ve fuhuş yuvası haline gelmiştir” ifadesini kullandı. Aydın, “İlçemizde 150 yıllık tarihi Çivisiz Cami 3 yıl önce AKP’li belediye tarafından sökülerek boş atıl bir araziye taşınmış ve ne yazık ki batakhane ve fuhuş yuvası haline gelmiştir” dedi. T24’e konuşan Teşkilat Başkanı Mehmet Çelik ise “Burada bir yara var, tarih var, bir inanç sömürüsü var, inanca saygısızlık var” dedi.

Çivisiz Cami’nin tarihi bir yapı olduğunu aktaran Çelik “Cami taşınmadan önce bir mezarlığın içindeydi. 3 yıl önce o dönemin mahalle muhtarı ve belediye başkanının ortak kararı ile turizm amaçlı bulunduğu yerden söküldü. İlçe merkezine yakın bir yere taşıma kararı alındı. Yalnız taşınan yerin merkezle hiçbir alakası yok. Merkeze yakın bir yer ama gürgen ormanının ortasında bir yer; merkezden uzak, atıl bir alan” diye konuştu. Çelik “Biz de dün bölgeyi ziyaret ettik. Caminin önünde ve içinde alkol şişeleri, ateş yakılmış alanlar biz çekmeye utandık. Yaşam alanından uzakta olduğu için orası evsizler ve başka kişiler tarafından farklı açılardan kullanılıyor. Bir de cami oraya taşındığında caminin aslı da bozulmuş. Görüntülerde keresteler, paletler çakılmış ve birbirine tutturulmuş hali görülüyor. Bozulduğu gibi sahip de çıkılmamış” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN