Ünlü Harry Potter Filmi İle İlgili Bilinmeyenler! Bunları Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Ünlü Harry Potter Filmi İle İlgili Bilinmeyenler! Bunları Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Özellikle çocukların büyük hayranlık beslediği Harry Potter her zaman popülerliğini koruyup, gündemde kalmayı başarıyor. Harry Potter filmlerinin bilinmeyenlerini sizler için derledik. Bunları Öğrenince çok şaşıracaksınız...

Harry Potter, kitaplardan, filmlerden, oyunlardan, sonsuz miktarda maldan ve hatta tema parklarından geçen yüzyılın en başarılı medya serilerinden biridir. Harry Potter'ın pop kültürünün bir direği olduğuna hiç şüphe yok. Yakın zamanda 19. yılını kutlayan Harry Potter film destanı, film endüstrisini bazı ilginç şekillerde değiştirdi ve oyuncuların hayatlarını sonsuza dek değiştirdi. Sadece GERÇEK bir Hayranın Bildiği 20'den Fazla 'Harry Potter' Sırına bir göz atalım!

HARRY'NİN YEŞİL GÖZLERİ

Harry'nin gözlerinin yeşil olması gerektiğini biliyor muydunuz? Ancak Daniel Radcliffe, kontakt lens kullanırken tahriş oldu. Bu yüzden JK Rowling, renkli temasların oyuncunun gözlerini tahriş ettiğini keşfettikten sonra Harry'nin filmde mavi gözlere sahip olmasına izin verdi.

basliksiz-1-002.jpg

ÜRETİM SIRASINDA GERÇEK GIDA

İlk filmde personel, Büyük Salon şölenlerinde gerçek yemek kullandı. Kitapları gerçekçi bir şekilde tasvir etmeye gelince, geliştirme ekibi hiçbir masraftan kaçınmadı ve yüksek maliyete rağmen Büyük Salon ziyafet sahneleri sırasında gerçek yiyecekler kullanıldı.

basliksiz-2-002.jpg

YEMEKLERDEN KÖTÜ KOKU YAYILDI

Yoğun ışıklarının altında yiyecekler hızla bozuldu ve kötü kokular yaydı. Yiyecekler gerçek olduğundan, parlak ışıklar altında kolayca bozulur ve kötü kokular yayar. Aşağıdaki filmlerde kötü koku sorununu durdurmak için yapay olarak dondurulmuş gıda kalıpları kullandılar.

basliksiz-3-001.jpg

DİŞ DÖKÜMLERİ

Birinin dişini kaybetmesi ihtimaline karşı bütün bir kadroda diş alçıları yapıldı! İlk Harry Potter filmi Harry Potter ve Felsefe Taşı'nda çocukların hepsi 10 yaşındaydı, bu yüzden hepsinin diş alçısı olması gerekiyordu. Radcliffe'e göre, "On yaşındaki, yirmi çocukla dolu bir setiniz var. En ufak kaza herkesin diş yapısını bozarlardı. Çünkü küçük çocukların çekim sırasında bir dişlerini kaybetme olasılığı her zaman vardı, bu yüzden değiştirilmeleri gerekiyordu. diyor.

basliksiz-4.jpg

DUDLEY'İN KİLO VERMESİ

Filmler arasında Dudley Dursley'i oynayan oyuncu çok kilo verdi. Dudley'nin obezlikten sağlıklı vücuda geçişi kitaplarda kayıtlıdır. Ancak, filmler arasında, aktör Harry Melling o kadar çok kilo verdi ki, makyaj ekibi onun için şişman bir takım elbise ve benzersiz yüz protezleri geliştirmek zorunda kaldı. Buna rağmen, aşırı kilo kaybı nedeniyle, sahnelerinin çoğu silinmek zorunda kaldı.

basliksiz-5-001.jpg

GERÇEKLER

Filmde, asa sahibini seçecek ve bir ömür boyu ortak olacaklar. Ama biliyor muydunuz? Filmler boyunca Daniel Radcliffe 160 farklı çift gözlük taktı. Serinin çıkışı sırasında 60 ila 70 değnek geçti.

basliksiz-6-001.jpg

SUSİE FİGGİS ÜRETİMDEN AYRILDI

Yönetmen Chris Colombus yüzünden, oyuncu yönetmeni Susie Figgis, “Harry Potter ve Felsefe Taşı”nın yapımından ayrıldı. Susie Figgis ilk filmde oyuncu seçimi yönetmeni olarak çalıştı, ancak Chris Colombus'ın karakterleri seçme konusunda "çok seçici" olmasından sonra istifa etti. Colombus'un seçmelere katılan binlerce çocuğun hiçbirini rollere uygun görmediği bildiriliyor.

basliksiz-7-001.jpg

TÜM ASALAR EL YAPIMIYDI

Ollivanders Wand Shop sahnelerindeki on binlerce asa kutusunun tamamı elle boyanmıştı. Ollivanders Wand'daki kitap ayraçlarının ve masa sahnelerinin her biri, film için ayrı ayrı elle dekore edilmiş 17.000 asa vardı.

basliksiz-8-001.jpg

EMMA ROLÜ NEREDEYSE KAÇIRIYORDU

Emma Watson, onu ünlü yapan rolü neredeyse kaçırıyordu. Oyuncu seçme komitesi ilkokula geldiğinde, Emma ister inanın ister inanmayın seçmelere gitmeyi reddetti. Emma'nın öğretmeni, seçmelere karışmayan tek küçük kız olmasına rağmen onu gitmeye ikna etti. Seçmelere katılan son kızdı ve gerisi, dedikleri gibi, tarih oldu.

basliksiz-9-001.jpg

ÇOCUK İŞÇİLİĞİ KANUNLARINI DEĞİŞTİRDİLER

Film çekimine uyum sağlamak için İngiliz film endüstrisi çocuk işçiliği yasalarını değiştirdi. Yapım, günde dört saat çekime ve on ve on bir yaşındakilerden oluşan bir kadroyla okul çalışmalarına ayrılmış en az üç saate düşürüldü. Birleşik Krallık'ta çocuk işçiliği kuralları, haftada birkaç ekstra çalışma saati getirmek ve sette derslerin daha çok yönlü olmasına izin vermek için değiştirildi.

basliksiz-10-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN