Uzayda film stüdyosu kuruluyor: İlk proje Tom Cruise'un

Uzayda film stüdyosu kuruluyor: İlk proje Tom Cruise'un

Uzaydaki ilk film stüdyosunun kuruluş aşamasında olduğu belirtildi. Hollywood yıldızı Tom Cruise'un uzun süredir uzayda çekeceği konuşulan filminin ortak yapımcılığını üstlenen Space Entertainment Enterprise, uzaydaki film stüdyosunu kurmaya hazırlanıyor.

Ünlü ABD'li aktör Tom Cruise'un, uzun süredir uzayda bir film çekmek istediği biliniyordu. Hatta Mayıs 2020'de çıkan bir haberde, SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ın da destekleyeceği belirtilen projeye aynı zamanda NASA da katılmış durumda. Cruise da uzayda film çekme arzusunu unutmuş değil. Bu konuda çalışmalara devam ediyor. Hatta ortaya çıkan yeni bir haber, tahmin edilenden fazla detay veriyor.

İLK OLABİLİR AMA SONUNCU OLMAYACAK

The Guardian'da yer alan habere göre; Tom Cruise'un uzay temalı uzun metraj filminin, aslında Dünya’nın yörüngesinde çekilecek birçok projeden sadece birincisi olabileceği ifade ediliyor. Cruise'un yakında çıkacak olan filminin ortak yapımcısı Space Entertainment Enterprise (SEE), Aralık 2024'te tamamlanması planlanan uzayda bir film yapım stüdyosu ve spor arenası oluşturma planlarını duyurdu. SEE-1 olarak adlandırılan modül Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) ticari bölümü olan Axiom’a bağlanacak.

'İNSANLIK FARKLI BİR EVREYE GEÇİYOR'

Space Entertainment Enterprise'ın kurucu ortaklarını, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"SEE-1, insanlığın farklı bir evreye geçmesi ve uzayda heyecan verici yeni bir bölüme başlaması için inanılmaz bir fırsat. Yeni bir yaratıcılık dünyasını ortaya çıkaracak yenilikçi altyapıyla dolu bir mekânda sınırsız eğlence olanakları için benzersiz ve erişilebilir bir yuva sağlayacaktır. Dünya lideri Axiom Space'in bu son teknoloji devrim niteliğindeki tesisi inşa etmesiyle SEE-1, yalnızca ilkini değil, aynı zamanda 2 trilyon dolarlık küresel eğlence endüstrisinin düşük Dünya yörüngesine genişlemesini sağlayan üstün kaliteli uzay yapısını da sağlayacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN