Vatikan’dan Yunanistan’a jest: 2500 yıllık eserlerini geri verdiler

Vatikan’dan Yunanistan’a jest: 2500 yıllık eserlerini geri verdiler

Papa Francesco’nun kararı ile Vatikan’da bulunan Atina’daki antik Parthenon tapınağına ait kalıntılar, Yunanistan’a iade edildi. 2500 yıllık bir at başı ile iki insan heykelinin teslim edildiği törende, Vatikan ve Yunan halkı için dayanışma ve dostluk mesajı verildi.

19. yüzyıldan beri Vatikan koleksiyonunda olan 2500 yıllık bir at başı ile iki insan heykelinin olduğu kalıntılar Vatikan liderinin kararıyla ait olduğu Parthenon'a iade edildi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Yunanların Parthenon tapınağına ait olan eserlerin, Vatikan lideri Papa Francesco'nun talebiyle, Katolik ve Ortodoks kiliseleri arasında yakınlaşma olması temennisiyle iadesine karar verildi.

YUNANİSTAN'A TESLİM EDİLDİ

Aralık ayında verilen kararın ardından başlatılan çalışmalar sonucu eserler Yunanistan’a teslim edildi. Atina’da düzenlenen iade törenine Yunanistan ve Vatikan’dan yetkililer katıldı. Törende iki kilise arasındaki diyaloğa vurgu yapılırken iade kararı ‘’Yunan halkıyla dini bir dayanışma ve dostluk jesti’’ olarak tanımlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN