Yönetmen Faysal Soysal'a Fransa'dan ödül

Yönetmen Faysal Soysal'a Fransa'dan ödül

Faysal Soysal yazıp yönettiği 'Ceviz Ağacı' filmiyle Fransa'daki Brittany Uluslarası Film Festivali'nden ödül aldı. Film, festivalde En İyi Senaryo Ödülü'ne layık görüldü. Ataerkil kodların hakim olduğu senaryoda bir kasabada yaşayan edebiyat öğretmeni Hayati'nin yaşam hikayesi üzerinden darbe sonrası travmalara ve kadın cinayetlerine ışık tutuyor.

Yönetmen Faysal Soysal'ın yazdığı Ceviz Ağacı filmi Brittany Uluslararası Film Festivali'ndeki başarısının yanı sıra farklı kategorilerde ve platformlarda 24 ayrı ödül kazandı. Filmin başrol oyuncusu Serdar Orçin'e yurt içinde ve dışında üç kez 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kazandırırken, mayıs ayında İspanya'da düzenlenen Spain Film Connect Festivali'nde de 'En İyi Uluslararası Film' ödülünü aldı.

ceviz-agaci.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT'den ortak yapım desteği alan film, İran'da faaliyet gösteren Farabi Sinema Vakfı'nın desteklediği ilk Türk-İran ortak yapımı olma özelliğini taşıyor.

Ataerkil kodların hakim olduğu bir kasabada yaşayan edebiyat öğretmeni Hayati'nin yaşam hikayesi üzerinden darbe sonrası travmalara ve kadın cinayetlerine ışık tutan filmin başrollerini Serdar Orçin, Sezin Akbaşoğulları üstleniyor, ikiliye Kübra Kip, Mert Yavuzcan, Şebnem Dilligil, Murat Mahmut Yazıcıoğlu ve Rıza Akın eşlik ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN