Siyaset dünyasından Tıp Bayramı mesajları: Hakkınız ödenmez

Siyaset dünyasından Tıp Bayramı mesajları: Hakkınız ödenmez

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle siyaset dünyasından art arda mesajlar geldi. Siyasi lider ve partilerin mesajlarında ortak mesaj koronavirüs salgınında hayatını kaybeden sağlık çalışanları oldu.

14 Mart Tıp Bayramı'nda liderler sosyal medya hesaplarından mesajlar yayımladı. 

"EMEĞİNİZİ KARŞILIĞI ALDIĞINIZ BİR SAĞLIK SİSTEMİNİ BİRLİKTE KURACAĞIZ"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şu mesajı paylaştı: "Yaşamımızı emanet ettiğimiz değerli sağlık emekçilerimize söz veriyorum. Çalışma koşullarınızı iyileştireceğiz. Çalışırken can güvenliği endişesi yaşamadığınız ve emeğinizin karşılığını aldığınız bir sağlık sistemini birlikte kuracağız.

"HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM"

Vatandaşı koruyan, sağlık emekçilerini onurlandıran güçlü sosyal devleti birlikte inşa edeceğiz. Bu bizim öncelikli görevimizdir. Bu vesileyle bir nefes sıhhat için, kendi nefesinden vazgeçen sağlık emekçilerimizin hatırası önünde saygıyla eğiliyorum

Bir canı yaşatabilmenin sorumluluğuyla hareket eden, iyiliği, emeği, dayanışmayı ve umudu yaşatmaktan vazgeçmeyen bütün sağlık emekçilerimizin #14MartTıpBayramı’nı kutluyorum."

screenshot-2.jpg

AKŞENER: RAHMETLE ANIYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: "Karşılaştıkları zorlu koşullara rağmen büyük bir görev bilinciyle mesleklerini yerine getiren doktorlarımız ve tüm sağlık çalışanlarımızın #14MartTıpBayramını kutluyorum… Pandemi sebebiyle kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımızı da bu önemli gün vesilesiyle rahmetle anıyorum..."

HDP: SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN ŞİDDETE UĞRADIĞI GÜNLERDE NE YAZIK Kİ KUTLAYAMIYORUZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) şu mesajı paylaştı: Sağlık emekçilerinin salgına karşı yalnız bırakıldığı, şiddete uğradığı, insani koşullardan uzak çalışmaya zorlandığı, TTB’nin hedef alındığı günlerde #14MartTıpBayramı’nı ne yazık ki kutlayamıyoruz. Tüm sağlık çalışanlarına minnetlerimizi sunuyoruz."

KARAMOLLAOĞLU: HER TÜRLÜ ÖVGÜYÜ HAK EDİYORLAR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun mesajı şöyle: "Sağlık çalışanlarımız, bizler için gecelerini gündüzlerine katarak muazzam bir gayret ortaya koymaktadır. Özellikle koronavirüs salgın sürecinde göstermiş oldukları fedakarlık bunu bir kere daha göstermiştir.

Sağlık çalışanlarımız her türlü övgüyü hak etmektedir. Bugün kendilerine minnettar olduğumuzu belirtmeyi bir vazife olarak görüyor; başta şiddet problemi olmak üzere, çalışma hayatında yaşadıkları tüm problemlerin giderilmesini temenni ediyorum.

Sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum. Her birine huzurlu, güvenli ve sağlıklı günler diliyor, görevi başında hayatını kaybetmiş tüm sağlık çalışanlarımızı da rahmet ve şükranla yâd ediyorum."

screenshot-3.jpg

DAVUTOĞLU: ŞÜKRANLA ANIYORUM

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, paylaştığı mesajda, "Sağlığımız için gece gündüz demeden canla başla çalışan doktorlarımız başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun. Özellikle pandemi sürecinde can kurtarmak için can veren tüm sağlık çalışanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum" dedi.

BABACAN: BÜYÜK BİR MÜCADELE ETTİNİZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise mesajını bir video ile verdi. Babacan, şunları söyledi: "Tüm toplum kesimlerini, tüm vatandaşları etkiliyor ama herhalde neredeyse yükün çok çok önemli bir bölümü sağlık çalışanlarımızın üzerinde şu an. Bir yıldır yapılan pek çok hataya rağmen bugün hala eğer çok kötü bir durumda değilsek ülkemiz olarak, bu sağlık çalışanlarımızın gerçekten çok büyük bir özveriyle çalışmasının sonucunda. Gerçekten sizler özveri ile ailelerinizden, kendi hayatınızdan her şeyden fedakarlık ettiniz ve halkımızın sağlığı için büyük bir mücadele ettiniz. Üstelik bu mücadelede çoğu zaman yalnız da kaldınız. Bunu da biz üzülerek gözlemledik.

"İHANETLE BİLE SUÇLANABİLDİLER"

Çalışma koşullarınız ağırlaştı, haklara ulaşmanız zorlaştı. Güneş yüzü görmeyen günler geçirdiniz. Neredeyse hastalanmanız dahi öyle anlar yaşandı ki bir suç gibi görüldü. Bazen de özellikle sizleri temsil eden kuruluşlar gerçekleri ortaya koyduğunda ihanetle bile suçlanabildiler. Böylesine zor bir süreç yaşadı sağlık çalışanlarımız. 

"ÜLKEYİ YÖNETENLER SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA KAVGAYA TUTUŞTU"

Aslında şöyle bir baktığımızda Türkiye'de neler yaşandı diye, bugünkü ülkeyi yönetenler salgınla mücadele etmek yerine gerçekleri haykıran, gerçekleri ortaya koyan sağlık çalışanlarımızla bir bakıma kavgaya tutuştu. 

Güvenilirliği bir hayli şaibeli olan resmi rakamlara göre dahi yaklaşık 400 sağlık çalışanımız bu süre içerisinde hayatını kaybetti. Binlerce sağlık çalışanımız bu virüse muhatap kaldı, hastalıkla mücadele etti. 

"DESTEKLİYORUZ"

Kovid-19'a yakalanan sağlık çalışanlarımızın ispat şartı aranmaksızın bu durumun meslek hastalığı olarak kabul edilmesine yönelik taleplerini biz açıkça destekledik, destekliyoruz ve bununla ilgili Meclis'e gelebilecek herhangi bir öneriyi de destekleyeceğimizi zaten peşinen ilan etmiş durumdayız. 

Tüm sağlık camiamızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum."

İMAMOĞLU: HAKINIZ ÖDENMEZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından şu mesajı yayımladı: "Hakkınız ödenmez... Salgınla en ön safta, kahramanca mücadele eden tüm sağlık çalışanlarımızın #14MartTıpBayramı’nı kutluyorum. Hayatını kaybeden kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Her zaman yanınızda olacağız."

ZİYA SELÇUK: EMEĞİNİZE MİNNETTARIZ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un mesajı: "Emeğinize minnettarız...Bugün bir kez daha #14MartTıpBayramı vesilesiyle bu süreçte ter döken tüm sağlık çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyor, salgın mücadelesinde yaşamını yitiren kahramanlarımızı rahmetle anıyorum."

ÖMER ÇELİK: FEDAKARCA ÇALIŞTILAR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şu mesajı paylaştı: "Tüm sağlık çalışanlarımızın #14MartTıpBayramı kutlu olsun. Her koşulda insanımızın ve insanlığın sağlığı için büyük bir emek ve gayretle çalışan sağlık çalışanlarımız, özellikle salgın döneminde de gece gündüz demeden fedakarca çalıştılar. Hepsine minnettarız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN