Maaşı 1500 lira olan emekliler temmuz zammı alacak mı?

Maaşı 1500 lira olan emekliler temmuz zammı alacak mı?

Milyonlarca emeklinin beklediği müjdeli haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geldi. Yeni ekonomik pakete göre en düşük emekli maaşı 1500 TL'ye yükseltildi. Emekliler, temmuz ayı zammı alıp alamayacaklarını merak ediyor. İşte detaylar...

'Maaşı 1500 TL olan emekliler temmuz zammı alacak mı?' sorusunun yanıt internette araştırılıyor. 1500 TL'nin altında maaş alan emekliler, hem maaşlarının hem de bayram ikramiyelerini nisan ayının başında aldılar. Şimdi milyonlarca emekli, 'temmuzda zam var mı?' sorusunun yanıtnı merak ediyor. Detaylar haberimizde...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 1500 TL OLDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında emeklilerimize verdiği müjde kanunlaştı. Artık en düşük emekli aylığı 1500 lira. Emeklilerimize ve milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

TEMMUZ AYINDA EMEKLİYE ZAM VAR MI?

Maaşlarına yapılan zamla birlikte 1500 lira aylık alan emekliler, temmuz zammından yararlanamayacak. Çünkü kanun gereği aylıklar, 1500 liradan düşükse aradaki fark Hazineden tahsil edilecek.

Bu da şu anlama geliyor; maaşı 1500 liradan düşük olanlar, bundan sonraki yasal artışlarla maaşı 1500 liraya ulaşana kadar, zamlardan yararlanamayacak.

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN