SGK emekli maaşı nasıl hesaplanır? 2020 ne kadar emekli maaşı alırım?

SGK emekli maaşı nasıl hesaplanır? 2020 ne kadar emekli maaşı alırım?

4A (SSK), 4B (BAĞ-KUR) çalışanlarının yakından takip ettiği emekli maaşı hesaplama işlemleri, SGK'nın internet sitesinden yapılabiliyor. 'Ne kadar emekli maaşı alırım?' sorusunun yanıtını araştıran vatandaşlar, sayfamızda yer alan '2020 emekli maaşı hesaplama ekranı'na göz atabilir. İşte detaylar...

'2020 ne kadar emekli maaşı alırım?', 'SGK emekli maaşı nasıl hesaplanır?', '4A, 4B emekli aylığı nasıl hesaplanır?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Çalışma hayatını tamamlayarak emeklilik için gün sayan vatandaşlar, emekli maaşı hesaplamada etkili olan faktörleri merak ediyor. İşte, '2020 emekli maaşı hesaplama' işlemlerine dair bilgiler...

2020 EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

4A çalışanlarının emekli olduklarında kendilerine kaç lira yaşlılık aylığı bağlanacağını öğrenebildikleri internet uygulaması, SGK'nın resmi sayfası üzerinden kullanılabiliyor.

SGK emeklileri TC kimlik no, SSK sicil no, baba adı, nüfus il, doğum tarihi gibi bilgilerle ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebiliyor.

SGK EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

BAĞKUR EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Sayfamızın devamında yer alan linke tıklayarak, açılan sayfada 'Kimliğimi Şimdi Doğrula' butonuna tıklayın. Daha sonra TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi giriniz. Yönlendirildiğiniz sayfada 'Kurumu' kısmından 'Esnaf mısınız?' yoksa 'Tarımla mı uğraşıyorsunuz?' seçeneklerinden biri seçin. Daha sonra 'Sorgula' seçeneğine tıklayarak işlemi tamamlayın.

1) Aylığınız 4/b sisteminde hali hazırda kayıtlı olan hizmetinize göre bugün talep etmişsiniz gibi hesaplanmış olup yaklaşık bir değerdir.

2) Asıl aylık talep durumunda hizmetler ve kayıtlar incelendikten sonra hesaplanabilir. Bu ekranda hesaplanmış aylık resmi evrak olarak kullanılamaz.

3) Hizmet bilgileri kurallara uygun girilmemişse aylık bu ekrandan hesaplanamaz.

4) 5400 günden az kayıtlı hizmeti bulunan kişiler için de aylık hesaplanamaz.Bu ekranda aylığınızın hesaplanması, aylığı hak ettiğiniz anlamına gelmez.

EMEKLİ MAAŞI NEYE GÖRE HESAPLANIYOR?

Emekli maaşınız çalıştığınız süre, ödediğiniz prim miktarı gibi pek çok spesifik kritere göre hesaplanmakta. Uzun süre çalışan ve yüksek prim ödeyen sigortalıların görece daha fazla maaş aldığını gözlemlemekteyiz. Ocak ve temmuz aylarında enflasyon farkına göre yılda iki kez zamlanan emekli maaşları hak sahibinin istediği herhangi bir banka şubesine yatırılabiliyor.

4A (SSK) çalışanları için emeklilik aylığı hesaplama:

BURAYA tıklayarak, açılan sayfada TC kimlik numaranızı, SSK sicil numaranızı, baba adınızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve son olarak doğum tarihinizi girin. Daha sonra 'Sorgula' butonuna basarak emeklilik aylığı hesaplama işlemini tamamlayın.

4B (BAĞ-KUR) çalışanları için emeklilik aylığı:

BURAYA tıklayarak, açılan sayfada 'Kimliğimi Şimdi Doğrula' butonuna tıklayın. Daha sonra TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi giriniz. Yönlendirildiğiniz sayfada ''Kurumu' kısmından 'Esnaf mısınız?' yoksa 'Tarımla mı uğraşıyorsunuz?' seçeneklerinden birini tercih edin. Daha sonra 'Sorgula' seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayın.

MAAŞI 1500 TL OLAN EMEKLİLER TEMMUZDA ZAM ALACAK MI?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN