Manisa'da ambulans şoföründen alkışlanacak hareket!

Manisa'da ambulans şoföründen alkışlanacak hareket!

Ambulans şoförü, diyabet hastalığı nedeniyle iki bacağı diz üzerinden kesilen bir hastayı, yolu kapalı ve çamurlu olduğu için 500 metre sırtında taşıyarak evine ulaştırdı.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, 112 Acil Servis ambulans şoförü Çetin Karamanlar, diyabet hastalığı nedeniyle iki bacağı diz üzerinden kesilen bir hastayı, evinin bulunduğu sokak alt yapı çalışması nedeniyle kapalı ve çamurlu olduğu için 500 metre sırtında taşıyarak evine ulaştırdı.

18-01/08/1787718_f02b21d0a8cb6d0867d5ae51d582537b

Ambulans şoförü Çetin Karamanlar, Saruhanlı Devlet Hastanesi'nden aldığı diyabet hastası, 70 yaşındaki Muzaffer Tumlu'yu geçen 4 Ocak'ta saat 11.00 sıralarında, Şehzadeler İlçesi Selimşahlar Mahallesi'ndeki evine götürmek için yola çıktı.

YOL KAPALI VE ÇAMUR KAPLI OLUNCA AMBULANS GİREMEDİ

Tedavisi nedeniyle iki bacağı diz üzerinden kesilen Tumlu'nun yaşadığı evin sokağına gelindiğinde alt yapı çalışması nedeniyle yolun kapalı ve çamur olması nedeniyle ambulans giremedi.

18-01/08/2-1515410208

Bunun üzerine Karamanlar, Tumlu'yu 500 metre sırtında taşıyarak evine ulaştırdı. Bu sırada ambulanstaki paramedikler de Tumlu'nun refakatçi olarak yanında bulunan eşine yardımcı oldu.

"HASTAYI YOLDA BIRAKAMAZDIM, SIRTIMA ALIP TAŞIDIM"

Ambulans görevlileri olarak, bu tür olaylarla zaman zaman karşılaştıklarını belirten Karamanlar, Bu bizim insanlık görevimiz. Yapacak başka bir şey yok.

18-01/08/3-1515410231

Hastayı yolda bırakamazdım. Sırtıma alıp, taşıdım dedi.

MANİSA/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN