Memur ve emekli ocak zammı hesaplama | Aralık ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Memur ve emekli ocak zammı hesaplama | Aralık ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Memur ve emekli maaş zammı için heyecan dorukta. Milyonlarca memur ve emeklisini ilgilendiren aralık ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklanacak. Yeni yılla birlikte memur ve memur emeklisi ocak zammını hesaplayacak.

6 aylık enflasyon oranına göre memur ve emekliye zam yapılacak. Aralık ayı enflasyon rakamlarına göre belli olacak olan memur ve emekli ocak zammı hesaplaması, TÜİK’ten gelecek verilerle belli olacak. Bu rakamlarla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam miktarı da belirleniyor.

MEMUR VE EMEKLİ OCAK ZAMMI NASIL HESAPLANIR?

Maaşlara aralık ayı enflasyon rakamlarının da açıklanmasının arkasından son 6 aylık enflasyon oranına göre zam gelecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak enflasyon rakamlarına göre memurlara, emeklilere ve memur emeklisine yapılacak zam oranı belli olacak. 5 aylık enflasyon yüzde 7.02 olarak açıklanmıştı. Aralık ayına dair enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklilerin ocak ayı zammı hesaplanabilecek.

ARALIK AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon oranını 4 Ocak 2021’de açıklayacak.

2021 MEMUR VE EMEKLİ ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

Emeklilere ve memurlara verilecek zam oranının 4 Ocak'ta kesinleşeceğine dikkati çeken Yeni Asır yazarı Faruk Erdem, elinde ipuçları olduğundan bahsederek, 5 aylık enflasyonun yüzde 7.02 kesinleştiğini anımsattı. Aralık enflasyonunun sıfır çıkması durumunda bile emeklilerin bu seviyede zam alacağını kaydeden Erdem, fakat açıklamalara bakıldığında enflasyonun sıfır çıkmayacağının anlaşıldığını belirterek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) ekonomistlerle gerçekleştirilen Aralık ayı beklenti anketinde cari sene sonu TÜFE beklentisinin yüzde 14.18 çıktığını bildirdi.

memur-ve-emekli-ocak-zammi-hesaplama-aralik-ayi-enflasyon-rakamlari-ne-zaman-aciklanacak-1.jpeg

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİNE NE KADAR ZAM VERİLECEK?

Enflasyon oranlarının memurların ve de emeklilerin zamlarını etkilediğini kaydeden Erdem, Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin senede iki defa zam aldığını aktararak, bu oranların 6 aylık enflasyon kadar olduğunu ifade etti.

Ocak ayında Bağ-Kur ve SSK emeklilerine verilecek zam oranının 2020'nin 2. 6 aylık döneminde yaşanan enflasyon oranında olacağını öne süren Erdem, memurlara ve memur emeklilerinin de senede yine 2 zam aldığını, bu oranların toplu sözleşmede belirlendiğini paylaştı. Bir önceki zammın üzerinde oluşan enflasyonun da kendilerine fark olarak ödendiği bilgisini paylaşan Erdem, buna göre memurlara ve memur emeklilerine Ocak ayı içerisinde yüzde 3 zam ve 2020 yılının ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 4'ü aşan kısmı kadar fark yansıtılacağını söyledi.

2021 memur ve emekli zammı ne kadar olacak?2021 memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

İşte memur ve emeklilerin zam oranları!İşte memur ve emeklilerin zam oranları!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN