Meteroloji Genel Müdürlüğünden yeni uygulama: Her il için saatlik hava tahmini

Meteroloji Genel Müdürlüğünden yeni uygulama: Her il için saatlik hava tahmini

Meteroloji Genel Müdürlüğünce, günlük hayatta meteorolojik olaylardan kaynaklı problemlerin önlenmesi için saatlik hava tahmini uygulamasına geçildiği bildirildi.

Meteroloji Genel Müdürlüğünce, günlük hayatta meteorolojik olaylardan kaynaklı problemlerin önlenmesi ve zamanın daha iyi kullanılabilmesi için saatlik hava tahmini uygulamasına geçildiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM) her il için saatlik hava tahmini uygulamasına geçtiği ifade edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuyla ilgili açıklamasında, meteorolojinin toplumsal hayatın her alanına girdiğini belirterek, "Beklenilen meteorolojik olayların tahmininin geniş yelpazede verilmesinin toplumda yanlış anlaşılmalara sebep olacağı ve günlük yaşam planlamasında problemler oluşturabileceği öngörülmektedir. Tahmin edilen meteorolojik olayları, her il için saatlik olarak yapmak ve daha özellikli hale getirmenin ise bu problemleri en alt seviyeye çekeceği açıktır." değerlendirmesini yaptı.

Bu çerçevede MGM'nin her il için saatlik tahmin uygulamasına geçtiğini aktaran Eroğlu, "Bu uygulamayla vatandaşlarımız günlük işlerini planlarken zamanı daha iyi kullanarak meteorolojik olaylardan kaynaklı problemlerin önüne geçebilecek." ifadesine yer verdi.

46 BİN 500 MUHTARA SMS

MGM tarafından üçer saatlik ve günlük tahminlerle sıcaklıkların ve beklenen hava olaylarının vatandaşlara aktarıldığını kaydeden Eroğlu, ayrıca can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla hazırlanan uyarılar ve değerlendirmelerin internet sitesi, mobil uygulamalar, sosyal medya, Meteorolojinin Sesi Radyosu, televizyon, gazeteler aracılığıyla vatandaşlar ve ilgili kullanıcılarla paylaşıldığını anımsattı.

Eroğlu, toplumsal farkındalığı artırmak ve vatandaşların uyarılara en yüksek seviyede ulaşmasını sağlamak amacıyla 46 bin 500 muhtara SMS gönderme uygulamasına geçildiğini de aktardı.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN