Mucize Doktor Doruk kimdir? Hakan Kurtaş kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir? Hakan Kurtaş’ın biyografisi

Mucize Doktor Doruk kimdir? Hakan Kurtaş kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir? Hakan Kurtaş’ın biyografisi

FOX TV ekranlarının sevilen dizisi Mucize Doktor’da Doruk karakterini oynayan Hakan Kurtaş, oyunculuğu ve yakılıklılığıyla dikkat çekiyor. Ünlü oyuncuyu tanımayanlar, ‘’ Hakan Kurtaş kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir?’ sorularına yanıt arıyor.

Mucize Doktor dizisinde Doruk karakterine hayat veren Hakan Kurtaş, İzmir’de doğdu, Bursa’da liseyi bitirmesinin ardından üniversitede tiyatro bölümünden mezun oldu. Karikatür, müzik ve tiyatro dahil birçok başarılı işe imza atan Hakan Kurtaş, hayat hikayesi boyunca önemli projelerde yer aldı.

HAKAN KURTAŞ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

7 Eylül 1988 yılında İzmir doğan Hakan Kurtaş, Bursa Anadolu Lisesinde liseyi bitirmesinin ardından; Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Babası çocuk doktoru, annesi de iktisatçı olan Hakan Kurtaş’ın annesi, ünlü oyuncu daha 3 yaşındayken İktisat bölümünden mezun olarak yeniden sınava girmiş ve resim öğretmenliğini bitirmişti.

Kendisinden küçük 2 erkek kardeşi olan Hakan Kurtaş, üniversiteden evvel profesyonel kulüplerde basketbol oynadı. Karikatürler çizip, müzikle uğraşan ve bir dönem Uykusuz Mizah, Leman ve karikatür dergilerinde karikatürleri yayınlanan Hakan Kurtaş, tiyatroya orta okulda ilgi duymaya başladı.

HAKAN KURTAŞ'IN INSTAGRAM SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

Lisede bu işi yapmaya karar veren Hakan Kurtaş, 2010’da DOT Tiyatrosunun Punk Rock oyununda oynadı. Ardından ATV ekranlarından yayınlanan Ezel dizisinin final bölümünde "Can Uçar" karakterine hayat veren Hakan Kurtaş, 2011-2012 senelerinde TMC yapım tarafından Kanal D’de hazırlanan ve ardından Star TV'ye transfer olan Bir Çocuk Sevdim dizisinde "Sinan Harmangil" rolüyle tanınmaya başlandı.

2012’de başrolünü Hatice Aslan ile paylaştığı Vücut filminde başından trajik olaylar geçen "İzzet Gündoğdu" karakterini oynayan Hakan Kurtaş, 2012’de DOT tiyatrosunun Murat Daltaban yönetmenliğindeki oyunu Beautiful Burnout/Süpernova'da bir boksörü oynamıştır.

Rolüne hazırlanmak adına uzun zaman boks eğitimi alan Hakan Kurtaş, son olarak Esme Madra yönetmenliğindeki Meşakkat ve Karısı kısa filminde rol aldı, bu film Akbank 9. Kısa Film Festivali'nde 'Kurmaca Kısa Filmler' kategorisinde yarıştı. 2013’te Arkadaşları Efe Tunçer, Ulaş Tuna Astepe ile beraber Bir Aralık adlı müzik grubu kuran Hakan Kurtaş, bu müzik grubunda hem söz yazdı hem beste yaptı hem gitar çalıp hem de şarkı söyledi.

Hakan Kurtaş, şarkılarını da İnternet üzerinden yayınladı.

HAKAN KURTAŞ FİLMOGRAFİ

2012 Vücut Başrol: İzzet Gündoğdu

2017 Martıların Efendisi

2020- Mucize Doktor Doruk

2019-2020 Kadın Cem

2018-2019 Çarpışma Demir

2018 8. Gün Rüstem Alaban

2017 Dolunay Deniz

2015-2016 Filinta Sultan II. Abdülhamid

2016 Seddülbahir 32 Saat Nafiz

2015 Analar ve Anneler Murat

2011-2012 Bir Çocuk Sevdim Başrol: Sinan Harmangil

2011 Ezel Konuk oyuncu: Can Uçar

2013 A.Ş.K. Başrol: Kerem Gürsoy

Tiyatro

2010 Dot-Punk Rock Rıza Kocaoğlu

2010 Avaz Avaz Yazan: Hakan Kurtaş Aralık Hareketi

2012 Beautiful Burnout/Süpernova Başrol Murat Daltaban

2017 İstila! Sami Berat Marçalı

2019 Yak Bunu Sami Berat Marçalı

Hakan Kurtaş ve Kalben'in seslendirdiği, ''Tesadüfen'' şarkısı...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN