Pakistan'da korona ölümleri 2 bine dayandı

Pakistan'da korona ölümleri 2 bine dayandı

Pakistan'da son 24 saatte 82 kişi daha koronavirüs (corona virüs) nedeniyle hayatını kaybetti, böylece toplam ölü sayısı bin 770'e yükseldi. En çok vaka 32 bin 910 kişiyle ülkenin güneyindeki Sindh eyaletinde görülürken, Pakistan Eğitim Bakanlığı daa karantina altında alındı.

Pakistan Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı bilgilere göre, ülkede salgına bağlı olarak son 24 saatte 82 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam ölü sayısı bin 770'e yükseldi.

Son 24 saatte 20 bin 167 testin yapıldığı ülkede 4 bin 688 pozitif vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 85 bin 264 oldu.

EN ÇOK VAKA SİNDH EYALETİNDE

En çok vaka 32 bin 910 kişiyle ülkenin güneyindeki Sindh eyaletinde görülürken en az vaka 285 kişiyle Pakistan kontrolündeki Azad Cammu ve Keşmir'de kayda geçti.

Bakanlık, ülkede virüsün ilk kez görüldüğü 26 Şubat'tan bu yana 30 bin 128 kişinin ise iyileştiğini açıkladı.

BAKANLIK KARANTİNAYA ALINDI

Mayıs ayına kadar günlük vaka artışının iki haneli sayılarda gerçekleştiği başkent İslamabad'da son haftalarda yaşanan hızlı artışın ardından bakanlık çalışanları da test edilmeye başlanmıştı

Hafta başında başlayan çalışmalar sonucunda Pakistan Eğitim Bakanlığında çalışan iki kişinin Kovid-19 testi salı günü pozitif çıkmıştı. Test sonuçlarının gelmesinin üzerinden geçen iki günün ardından bugün Bakanlık binasının kapatılmasına karar verildi.

Bakanlık binası 3 gün kapalı kalacak ve bu sırada tüm bina dezenfekte edilecek.

İslamabad'da Eğitim Bakanlığının yanı sıra 9 nokta daha vaka artışı nedeniyle karantina altına alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN