Pandemi mağduru Aslan

Fatih Terim maç öncesi röportajında “Takımın durumunu ben de bilmiyorum, maç performansını merak ediyorum” demişti.

Maçın ilk yarısında Terim’in cevabını aradığı sorunun aslında bir soruna dönüştüğü ortaya çıktı. Pandemi öncesi müthiş bir çıkışa imza atarak şampiyonluk yarışına ortak olan o Galatasaray’dan eser kalmamıştı.

Sarı- Kırmızılı takım orta sahayı kontrol edemiyor, organize hücum gerçekleştiremiyor, savunmada ciddi gedikler veriyor, daha kötüsü üç pas üst üste pas yapamıyordu. Falcao ilk yarı boyunca hemen hiç top alamadı. Feghouli varla yok arası bir noktadaydı. Gerçi takımda yoktan vara geçen isim yoktu. Bir tek Muslera vardı sahada kale gibi duran ama ona da nazar deydi. Karşı karşıya yine nefis bir kurtarış yaparken ayağı kırıldı, 14. dakikada hastaneye kaldırıldı.

Rizespor ise Ünal Karaman yönetiminde pandemi sürecini iyi geçirmiş bir görüntü sergiledi. Güçlü bir kadroya sahip olmamasına rağmen, paslaşan, yardımlaşan ve Galatasaray’ın zaaflarını analiz edip bu noktaları zorlayan Rizespor, pozisyonlar üretip golü buldu.
Fatih Terim, yürüyen Galatasaray’ı hareketlendirmek için ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Ahmet Çalık ve Ömer Bayram’ı çıkarıp orta sahaya Emre Akbaba’yı, forvette Falcao’nun yanına Andone’yi attı. Ancak bu hamle sahada sonuç vermeden Rize skoru yeniden değiştirdi. Saracchi’yi maç boyunca zorlayan Tunay arka direğe sızıp skoru 2-0’a getirdi.

Bu gol Galatasaray’ın üzerindeki o ağırlığı biraz olsun aldı, takım kendine gelir gibi oldu. Onyekuru’nun şutunu Tarık müthiş çeldi. Galatasaray atakları peş peşe geliyordu. Sarı- Kırmızılılar zirvedeki ikili ile puan farkını açmak istemiyorlardı. Ancak Rizespor iyi kapanmıştı. Bir gol maçın gidişatını değiştirebilirdi ama o gol bir türlü gelmiyor, umutlar tükeniyordu. Falcao ve Andone çift santrfor oynuyor ancak bekledikleri topları alamıyorlardı.

Galatasaray’ın bu baskı anlarında ikinci talihsizlik yaşandı. Tarık’la müdahalesinde sakatlıktan yeni dönen Andone yeniden sakatlanıp sahayı sedyede terketti. Son 20 dakikada Galatasaray, sahaya kurtarıcı olarak giren Belhanda’ya umut bağlamıştı ama Rize, gole geçit vermiyordu. Terim 75. dakikada her zaman yaptığı sihirli formülüne başvurdu, Adem Büyük’ü de sahaya atarak tüm gol silahlarımı sahaya sürdü. Ama bu hamle de Galatasaray’ı skora getirmekten uzaktı.

Sonuç olarak pandemi sürecinden en çok etkilenen kulüp olan Galatasaray pandemi sonrası süreçte hem ilk maçını, hem sakatlık nedeniyle iki futbolcusunu kaybetti. Bu yenilgi ile 23. şampiyonluk dağların arkasına düştü. Rizespor ise bu galibiyet ile ligde kalma yolunda önemli bir virajı dönmüş oldu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.