Ragıp Zarakolu kimdir aslen nereli ve kaç yaşında? Darbe mesajı verdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı

Ragıp Zarakolu kimdir aslen nereli ve kaç yaşında? Darbe mesajı verdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı

5 Mayıs tarihinde Evrensel Gazetesi ve Artı Gerçek haber sitelerinde yayınlanan “Makus Kaderden Kaçış Yok” yazısında ‘Darbe mesajı verdiği’ iddiasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un suç duyurusunda bulunduğu Ragıp Zarakolu hakkında soruşturma başlatıldı. Peki Ragıp Zarakolu kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? İşte soruşturmaya konu olan ‘Makus Kaderden Kaçış Yok’ başlıklı yazısına dair bilgiler…

Eski Başbakan Adnan Menderes ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kıyasladığı ve darbe imasında bulunduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Ragıp Zarakolu için Erdoğan’ın avukatı, söz konusu yazı için, ‘’Darbe özlemi’ vurgulanmış ‘darbe seviciliği’ yapılmıştır’ ifadelerini kullandı. Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden olan Ragıp Zarakolu’nun hayat hikâyesi KARAR.com’da...

RAGIP ZARAKOLU KİMDİR?

1948’de İstanbul’un Büyükada ilçesinde doğan Ragıp Zarakolu, yazarlığa 1968’de Ant ve Yeni Ufuklar dergilerinde başladı. 1972’de Ant dergisinde bulunan Vietnam’la ilgili bir yazısından dolayı hapse giren Zarakolu, 1974’te ilan edilen genel affın ardından hapisten çıktı.

1977’de eşi Ayşe Nur Zarakolu ile Belge Yayınevi’ni kurarak yayıncılık hayatına merhaba diyen Ragıp Zarakolu, 1979’da kurulan Demokrat gazetesinin kurucusu ve yöneticisi oldu. 1982 yılında yeniden hapse giren Ragıp Zarakolu, 1986 yılında İHD’nin kurucuları arasında yer aldı.

Ragıp Zarakolu, Türkiye Yayıncılar Birliği (TYB) Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı oldu.

2005 yılında da Norveç Yazarlar Birliği’nin Norveç Kültür Bakanlığı’yla beraber verdiği “İfade Özgürlüğü Ödülü”nü aldı.

Uzun seneler boyunca da Özgür Gündem gazetesinin yazarlığını ve danışma kurulu üyeliği yapmıştır.

Son olarak Evrensel gazetesinde yazarlık yapmaktadır.

‘DARBE’ MESAJI VERDİĞİ İDDİASIYLA HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, Evrensel Gazetesi Yazarı Ragıp Zarakolu “Makus Kaderden Kaçış Yok" başlıklı yazısından ötürü soruşturma başlatıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Ragıp Zarakolu'nun köşe yazısındaki ifadeleriyle "darbe mesajı vererek Anayasal düzeni hedef aldığı" suçlamasıyla soruşturma yürütülüyor.

Artı Gerçek haber sitesi ve Evrensel Gazetesi’nde 5 Mayıs tarihinde yayınlanan “Makus Kaderden Kaçış Yok” başlıklı yazısı sebebiyle Ragıp Zarakolu hakkında soruşturma başlatıldı.

"DARBE ÖZLEMİ VURGULANDI”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel tarafından yapılan suç duyurusunda, Ragıp Zarakolu'nun idam edilen Türkiye Devleti'nin Başbakanı Adnan Menderes ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kıyaslayan bir yazı kaleme aldığı belirtildi.

Yazının "ideolojik içerikli" olduğu kaydedilen dilekçede, "Zarakolu'nun, 'Türkiye'nin yakın tarihine göndermeler yaparak 'Korona günleri, bırakın Türkiye'yi tüm dünyayı bir sorgulamaya yöneltmekte. Bundan RTE'nin ve tayfasının kaçması mümkün değil' şeklindeki ifadeleriyle de açıkça darbe çığırtkanlığı yaptığını ortaya koymuştur. Kamuoyunda büyük tepki yaratan anti demokratik beklentilerle dolu sözde yazıda açıkça 'darbe özlemi' vurgulanmış 'darbe seviciliği' yapılmıştır" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN