İSTANBUL ANADOLU1. İCRA DAİRESİ

TAŞINMAZ BİLİRKİŞİ KIYMET TAKDİR RAPORUNUN İLANEN TEBLİĞİ

DOSYA NO : 2023/2263 Esas dosyada ödeme emri ilanen tebliğ olunan borçlu626*****306TC Nolu, ismail Hakkı Bora'ya kıymet takdirine ilişkin bilirkişi raporu ilanen tebliği;
1 NOLU TAŞINMAZ : Balıkesir Marmara İlçesi, Deniz Mahallesi, 0 ada 899 parseldeOtuzdört Adet Bahçeli Kargir Ev vasfına sahip C Blokzemin kat 1 bağımsız bölüm meskende1/1 hisse.
İMAR DURUMU :Taşınmaz, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı içerisinde, Konut alanındaBitişik 2 kat imar koşullarında yapılaşma hakkına sahiptir.
TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ: Ana Taşınmaz üzerindeki yapızemin +1 normal katlı yapı olarak tasarlanmış ancak tek katı inşa edildiği görülmüştür. Betonarme karkas tarzda,dış cephesi sıvalıdır. Bahçe duvarları ve bahçe düzenlenmesi de yapılmıştır. Arsa payı 1/34 dir. Mahallinde yapılan ölçüme göre 1bağımsız bölümde 52 m² alana sahip olmakla, salon, 2 oda, mutfak, banyo, tuvalet bulunmaktadır. Taşınmazın içinde oturum mevcut değildir, bu sebepteniçine girilemediği içiniç özellikleri tespit edilememiştir. Taşınmazın çok fazla tadilat ihtiyacı bulunmaktadır. Taşınmazın ısınma şekli soba ısıtma sistemidir. Hali hazırda kıymet takdiri yapılan taşınmazın mesken olarak kullanılmakta olduğu gözlemlenmiştir. Belediye ve imar sınırları içerisinde, meskun mahaldedir.Bölgede yol, su, elektrik, kanalizasyon, doğalgaz, ulaşım, haberleşme vb. gibi tüm altyapı hizmetleri mevcuttur. Çevresinde 1-2 katlı konut olarak kullanılan yapılar mevcuttur.
TAŞINMAZIN DEĞERİ; Taşınmaza bilirkişi tarafından 350.000 TL değer takdir edilmiştir.
2 NOLU TAŞINMAZ :Sürmene İlçesi Ortamahalle mahallesinde bulunan 1698 ada 23 parsel Fındıklık ve Tarla vasfında
İMAR DURUMU :Taşınmazın uygulamalı (1/1000ölçekli) içinde olmadığı Büyükşehir belediye sınırları dahilinde belediye hizmetlerinde kısmen yararlandığı,
TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ: Taşınmazda yapılan incelemeler neticesinde Dikili tarım arazisi olduğu ve Fındıklık olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Parsel üzerinde yetiştirilmekte olan fındık ocaklarının kök ve gövde gelişimleri incelendiğinde 35-40 yaşındadır. Dava konusu parsellerde ve çevre tarım arazilerinde hakim bitki örtüsü fındıklıktır. Taşınmaz kamu kurum ve kuruluşları ile ticari kültürel ve ekonomik merkezlere uzak olup şehir merkezindende uzak konumdadır. Taşınmaz kadarstro parselli ve deniz manzaralı, eğim %30-50 arasında olup araba yolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Dava konusu bölgede kanalizasyon, su gibi kentsel alt yapı hizmetlerinin oluşmadığı, taşınmazların meskun mahalden uzak olduğu yerleşim yerlerine ve belediyece hizmet getirilen bölgelerin uzağında olduğu ve bölgedeki yerleşim yerinin genişliği ve nüfus artışı ile nüfus yoğunluğuna göre yakın zamanda iskana açılması mümkün olmayan yerlerden olduğu anlaşıldığından Bakanlar Kurulunun28.02.198 günve1983/6122 sayılı kararı çerçevesinde arsa tanımına uymadığı tespit edilmiş olup, Tarım Arazisi olarak değerlendirlmiştir.
TAŞINMAZIN DEĞERİ; Taşınmaza bilirkişi tarafından 357.000 TL değer takdir edilmiştir.

#ilangovtr BASIN NO: ILN01935927