Rusya'dan ABD'ye yaptırım tepkisi: Ankara ile işbirliğimizi sürdüreceğiz

Rusya'dan ABD'ye yaptırım tepkisi: Ankara ile işbirliğimizi sürdüreceğiz

Son dakika haberi... Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Türkiye için yaptırım uygulama kararını eleştirerek 'hukuksuz yaptırımlara karşın Ankara ile askeri-teknik birliğini sürdüreceklerini' söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından, Rus yapımı savunma sistemi satın almış olması sebebiyle ABD’nin Türkiye’ye karşı yaptırım uygulama kararına istinaden, ‘hukuksuz yaptırımlara karşın Ankara ile askeri-teknik birliğini sürdüreceklerini’ söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı, Rus yapımı S-400 savunma sistemi satın alması nedeniyle Türkiye’nin ABD’nin yaptırımları ile karşı karşıya olmasına istinaden ise şunları söyledi: “Piyasa kurallarına uygun olmayan yöntemlerin yardımı ile açık bir biçimde Amerikan üreticilerin çıkarlarının lobisini yapan Washington tarafından uygulanan hukuksuz ve yasadışı baskıya karşın, Türk meslektaşlarımızın prensip olarak bu alanda işbirliğinin sürmesi isteğinde olmasına, Devlet Başkanı’nın (Vladimir Putin) da defalarca söylediği gibi değer vermekteyiz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN