Afrika ve Asya'nın kutsal bitkisinin sırrı ortaya çıktı! Vücutta zararlı hiçbir şeyi barındırmıyor: Tek bir yaprağı bile yetiyor

Afrika ve Asya'nın kutsal bitkisinin sırrı ortaya çıktı! Vücutta zararlı hiçbir şeyi barındırmıyor: Tek bir yaprağı bile yetiyor

Afrika ile Asya bölgelerinde kutsal olarak görülen, ayrıca Anadolu'da da çok sevilen o bitkinin faydaları saymakla bitmiyor. Kokusuyla mest eden bitki yemek ve çaylarda kullanılırken, vücudu da baştan aşağı yeniliyor. İşte, dünyanın göz bebeği olan o bitkinin faydaları...

Fesleğen türlerinden ön plana çıkan reyhan, mor ve kırmızı renkte olabileceği gibi bazı bölgelerde yeşil renginde de yetişiyor. Ancak bu fesleğen türlerinden özellikle mor fesleğen, güçlü kokusu sayesinde yemeklere eşsiz bir lezzet katıyor.

Hem yemeklerde hem de çay olarak tüketilebilen mor fesleğenin sağlığa faydaları ise say say bitmiyor. Vücudu tamamen yenileyen fesleğenin faydalarını duyunca düzenli tüketmeden duramayacaksınız. İşte, fesleğenin hiç bilinmeyen faydaları...

VÜCUDU YENİLİYOR

Fesleğen, içeriğindeki lutein, zeaksantin, beta-karoten ve beta-kriptoksantin gibi antioksidanların sayesinde vücudu yeniliyor. Ancak burada fesleğenin tüketimi oldukça önemli. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun da önerdiği gibi reyhanı taze olarak tüketmek en iyi etkiyi almayı sağlamaktadır.

haber-1-1.jpg

HÜCRE HASARINI ENGELLİYOR

Ayrıca reyhan, öjenol denilen oldukça güçlü bir bileşiğe sahip ve antioksidanlar, beta-karoten içeriği ve antosiyanın denilen yapıların sayesinde hücre hasarına da neden olan serbest radikkallere karşı koruma kalkanı oluşturur.

Kanser, artrite, diyabet ve kalp hastalığı gibi birçok rahatsızlığa neden olan serbest radikallarin en sevmediği bileşenler reyhanın içerisinde mevcuttur. Bu yüzden reyhan tüketimi bu hastalıkların oluşma riskini minimum seviyeye indirmektedir.

DİYABETE KARŞI KORUMA SAĞLAR

Diyabet hastası olanların da beslenme listelerinden eksik etmemeleri gereken bitkiler arasında reyhan yer alıyor. Öyle ki yapılan çalışmalar, reyhan özünün kan şekerini önemli derecede düşürdüğü ortaya konmuştur.

haber-1-2.jpg

İLTİHABI KURUTUYOR

İltihaba karşı da etkili olan reyhan, içeriğinde bulunan öjenol, linalool ve sitronelol gibi uçucu yağlar sayesinde iltihabı engelliyor. Özellikle artrit gibi kronik iltihaplardan kaynaklı oluşan rahatsızlıklara karşı koruma kalkanı oluşturan reyhanı, bu tarz rahatsızlıklarınız için kullanabilirsiniz.

Reyhanın içeriğindeki uçucu yağlar, ayrıca antibakteriyel özelliklere de sahip ve bu yüzden solunum, idrar ve cilt enfeksiyonlarına karşı mücadeleyi kolaşlaştırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN