Bunu yiyenin hafızası flash bellek gibi çalışıyor! Her kahvaltıda ağzınıza bir tane atın... Beyniniz resmen gençleşecek

Bunu yiyenin hafızası flash bellek gibi çalışıyor! Her kahvaltıda ağzınıza bir tane atın... Beyniniz resmen gençleşecek

Tüketilen besinlerin sağlık üzerindeki etkileri oldukça önemlidir. Öyle ki bazı besinler sağlığımızı olumsuz etkilerken bazısı adeta şifa dağıtır. Şifa dolu besinlerden birkaçı var ki onların beyin üzerindeki etkileri saymakla bitmiyor. Düzenli tüketimde hafızayı keskinleştiren o besinler, her yaşta genç bir zihne sahip olmayı sağlıyor. İşte, beyin dostu olan besinler ve faydaları...

Beyninizin her yaşta genç kalmasını istiyorsanız tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle folik asit içeriği yüksek olan besinlerin tüketilmesi beyin sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Yapılan araştırmalarda, folik asit oranı fazla olan besinlerin hafızayı güçlendirdiği, hücreleri yenilediği ve beynin bilgiyi işleme hızını artırdığı ortaya çıkmıştır. İşte, yapılan araştırmalara göre daha genç bir beyin için düzenli olarak tüketmeniz gereken o besinler...

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Karalahana, lahana ve ıspanak gibi sebzelerin beyin sağlığına etkisi oldukça fazladır. Bu sebzeler; K vitamini, folat, mineral ve vitamin bakımından oldukça zengin besinlerdir. Yapılan araştırmaların sonucunda hergün bir prosiyon yeşil yapraklı sebze tüketiminin bilişsel gerilemeyi yavaşlattığı ve yaşlanmayı engellediği görülmüştür.

yesil-yaprakil.jpg

Ayrıca bu sebzeleri kahvaltıda tüketmek, etkisini gün boyu hissetmenizi de sağlar. Sebzeleri tek başına tüketebileceğiniz gibi, folat zengini olan yumurtayla birleştirerek de tüketebilirsiniz.

PANCAR

yeni-proje-1.jpg

Pancarın içerisinde yüksek oranda folik asit ve nitrat vardır. Bu bileşenler sayesinde pancar, beyin sağlığını korumaya ve beynin bilişsel işlevini geliştirmeye yardımcı olur.

Pancarda bulunan folik asit sayesinde Alzheimer, demans, depresyon gibi psikolojik ve nörolojik hastalıklara yakalanma riski minimum seviyeye iner.

BAKLAGİLLER

baklagil.jpg

Mercimek, bezelye, barbunya gibi baklagil türleri folik asit açısından zengin besinlerdir. Bu besinlerdeki folik asit oranı değişse de diğer besinlere göre folik asit oranları çok daha yüksektir.

YUMURTA

yumurta.jpg

Folik asit oranı yüksek olan yumurta, aynı zamanda mineral, protein ve çeşitli minerallere de sahiptir. Beyin hücrelerinin gelişmesine yardımcı olan yumurtanın sarısı, beyin fonksiyonlarını da destekler.

FINDIK

findik.jpg

Fındık, yüksek oranda folik asit içeren besinlerdendir. Aynı zamanda protein, mineral ve vitamin içeriği de oldukça fazladır. Fındık, içindeki maddelerin sayesinde sadece beyin sağlığı için değil, kalp ve sindirim için de sınırsız fayda sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN