Akciğerlerdeki zehri alıp tertemiz yapıyor! Doktorların kesinlikte tüketin dediği o besinler: Hücreleri bile yeniliyor

Akciğerlerdeki zehri alıp tertemiz yapıyor! Doktorların kesinlikte tüketin dediği o besinler: Hücreleri bile yeniliyor

Vücudumuz için hayati bir öneme sahip olan akciğerler, yediğimiz besinlerden direkt etkilendiği için sağlıklı beslenmeyle doğru orantılı olacak şekilde daha iyi çalışacaktır. Özellikle de doktorların kesinlikle tüketmemizi istediği besinler akciğer hücrelerini yenilerken daha iyi çalışmasını sağlıyor. İşte o besinler…

İnsan vücudunun en hayati organlarından biri olan akciğer, zaman içerisinde işlevini kaybedebilir ve zarar görebilir. Bu kapsamda insanların akciğerlerini korumak ve sağlıklı işlemesini sağlamak için nasıl beslendiklerini dikkat etmeleri gerekiyor. Özellikle de sağlığa zarar veren besinlerden uzak durulması gerekirken doktorların sıklıkla tercih ettiği besinleri tüketmek ve sağlıklı yaşam formlarını benimsemek gerekiyor. Bu sayede akciğerler uzun süre daha sağlıklı ve işlevli bir hale gelebiliyor. Peki akciğerleri temizleyerek daha iyi çalışmasını sağlayan besinler hangileridir? Gelin beraber bu besinleri inceleyelim…

ANTİOKSİDAN ZENGİNİ BESİNLER

Antioksidanlar vücut için gerekli bir bileşen iken akciğer sağlığını da destekleyen çok önemli bir işleve sahiptirler. Meyve ve sebzelerde bolca bulunan C vitamini, E vitamini ve beta-karoten gibi önemli bileşenlerden oluşur. Bu vitaminleri barındıran besinlerin arasında çilek, brokoli, portakal, kırmızı biber ve havuç bulunur.

yeni-proje-1-008.jpg

SOĞAN VE SARIMSAK

Özellikle de kış mevsiminde daha fazla tüketilen ve adeta doğal antibiyotik görevi gören soğan ile sarımsak içerisinde bulundukları bileşenler dolayısıyla insan vücudu için çok önemlidir. Soğan ve sarımsağın içerisinde bulunan anti-enflamatuar bileşikleri vücuttaki mikroplarla mücadele etmeye yararken iltihaplanmayı en aza indirir. Bu özelliklerde akciğer sağlığını destekler.

OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİ

Somon, uskumru, keten tohumu gibi besinlerin içerisinde bulunan Omega-3 yağ asitleri vücutta iltihap oluşmasını engeller. Bahsi geçen bu besinlerin düzenli ve orantılı tüketilmesi sonucunda akciğer fonksiyonları desteklenir.

yeni-proje-2-007.jpg

YEŞİL ÇAY

Antioksidan özellikleri ile bilinen yeşil çay, içerisinde bulundurduğu faydalı bileşenler sayesinde vücut hasarını azaltırken genel sağlığı da destekler. Düzenli tüketilen yeşil çay akciğer sağlığını olumlu yönde etkiler.

ZERDEÇAL

Akciğer sağlığını destekleyen besinler arasında bulunan zerdeçalın içerisinde curcumin isimli bir bileşen vardır. Bu bileşen anti-enflamatuar özelliklere sahip olmasından dolayı vücuttaki enfeksiyonları temizlemeye yardımcı olur.

yeni-proje-3-009.jpg

BROKOLİ

faydalı sebzeler arasında başı çeken brokoli, içerdiği glukosinolat bileşenleri sayesinde antioksidan ve anti-enflamatuar özelliklere sahip bir besindir. Bu bileşenler ise akciğer sağlığını desteklemeye fayda sağlar.

TURUNÇGİLLER

İçerisinde portakal, mandalina, limon gibi yiyeceklerin bulunduğu turunçgiller herkesin bildiği üzere yüksek miktarda C vitamini içerir. Bu özelliği ile bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye yarar köken bununla beraber akciğer sağlığına da destek verir.

SU

Su tüketimi insan sağlığı için en önemli etkenlerden biridir. Her gün üyenin günlük alması gereken sıvı miktarı varken bunun nedeni vücudun yeteri kadar nemlenmesi, mukusun etkili bir şekilde incelmesi ve akciğerlerin daha iyi çalışmasıdır.

yeni-proje-003.jpg

NAR

kış meyveleri arasında yer alan nar içerisinde antioksidanlar ve anti-enflamatuar bileşenler içermektedir bu bileşenler sayesinde ise akciğerin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

ZEYTİNYAĞI

Karaciğerdeki yağlı birikimi azaltmaya yardımcı olan zeytin yağı aynı zamanda antioksidan özelliklere sahiptir. Bu özellikleriyle de akciğer sağlığını korur.

CEVİZ

Beyin sağlığı için uzmanlar tarafından sıklıkla tavsiye edilen ceviz, içerisinde bulundurduğu Omega-3 ya asitleri ve antioksidanlar sayesinde akciğer sağlığını destekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN