Bakan Koca'dan 6 riskli gruba uyarı: Bu saatlerde dışarı çıkmayın

Bakan Koca'dan 6 riskli gruba uyarı: Bu saatlerde dışarı çıkmayın

Türkiye’de 40 dereceyi aşan sıcaklıkların ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özellikle yaşlılar ve çocuklar, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanları ‘sıcak çarpması’na karşı uyardı. Koca vatandaşları sıcaklığın yüksek seviyeye ulaştığı zamanlarda dışarı çıkılmaması konusunda uyardı.

Özellikle Antalya, Aydın ve Manisa’da 44 dereceyi aşacak sıcaklıkların yaşanacağı uyarısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da uyarı geldi. Koca, sıcak çarpmasına karşı 6 gruba uyarıda bulundu.

6 GRUBA UYARI

Bakan Koca’nın Twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

“Sıcak çarpması, vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı, Hipertermi olarak da bilinen ciddi bir klinik durumdur. Yaşlılar ve çocuklar; diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlar sıcak çarpması için yüksek risk grubundadır. Bu gruptakilerin gün içinde sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN