Bir Bilseniz Tuvalet Kağıdı Kullanmayı Bırakırsınız? Tuvalet Kağıdının Çok Tehlikeli Olabileceğini Biliyor muydunuz?

Bir Bilseniz Tuvalet Kağıdı Kullanmayı Bırakırsınız? Tuvalet Kağıdının Çok Tehlikeli Olabileceğini Biliyor muydunuz?

Çoğu insan, tuvalet kağıdının sağlığınız için tehlikeli olabileceği düşüncesini bile düşünmez. Kabul edelim ki tuvalet kağıdı denilince en yumuşak ve en beyaz kağıdı ya da banyodaki “uyum”u yansıtacak renkleri isteriz. Ama gerçek şu ki, bu tür kağıtlar vücudunuz için en zehirli olanıdır.

TUVALET KAĞIDINDA 100 BİNDEN FAZLA KİMYASAL KULLANILIYOR

Ticari kağıt ürünlerinde 100.000'den fazla kimyasalın kullanıldığını biliyor muydunuz? Vay! Kullanılan en kötü kimyasallardan biri klordur. Bebek mendilleri, kağıt havlular, kahve filtreleri, süt kutuları vb. gibi günlük olarak kullandığımız çoğu üründe hemen hemen bulunur. Bu toksik maddeler cildimizden girer ve kan dolaşımımıza girer. Bu toksinlerin en tehlikelisi klordur ve maalesef çoğu geleneksel tuvalet kağıdı klorlu ağartıcı ile işlenir. Klorlu ağartıcı, dioksin ve furanlar gibi tehlikeli toksinler oluşturur. Bu toksinler vücudumuzda birikir ve sağlığımız için tehlikeli bir durum yaratır.

kuvalet-kagidi.jpg

BİLİMİN BİLDİĞİ EN KANSOREJEN MADDE

Daha da kötüsü, ağartılmış kağıdın bilimin bildiği en kanserojen kimyasal olduğuna inanılıyor. Tuvalet Kağıdı Ansiklopedisi şöyle açıklıyor: “Birçok kağıt hamuru ve kağıt fabrikası, hamuru beyazlatmak için klor bazlı kimyasallar kullanır. Bu kimyasallar, dioksin de dahil olmak üzere birçok toksik yan ürün oluşturmak için ahşap ve diğer liflerdeki organik moleküllerle reaksiyona girer. Klorlu tuvalet kağıdı, tüm kozmetik mendiller arasında en yüksek miktarda furan içerir… Ağartma yan ürünü olan dioksin, insan yapımı en zehirli kimyasallardan biridir. Doğaya salındığında kalıcıdır çünkü doğal bakteriler onu etkili bir şekilde parçalayamaz. 'Dioksin' genellikle üç akut toksik kimyasal grup için kapsamlı bir terim olarak kullanılır: gerçek dioksinler, furanlar ve poliklorlu bifeniller (PCB'ler). Doğaya salındığında kalıcıdır çünkü doğal bakteriler onu etkili bir şekilde parçalayamaz. 'Dioksin' genellikle üç akut toksik kimyasal grup için kapsamlı bir terim olarak kullanılır: gerçek dioksinler, furanlar ve poliklorlu bifeniller (PCB'ler). Doğaya salındığında kalıcıdır çünkü doğal bakteriler onu etkili bir şekilde parçalayamaz. 'Dioksin' genellikle üç akut toksik kimyasal grup için kapsamlı bir terim olarak kullanılır: gerçek dioksinler, furanlar ve poliklorlu bifeniller (PCB'ler).

tuvalet.jpg

TUVALET KAĞIDI ASLINDA HİÇ DE GEREKLİ DEĞİLDİR

Üstün hijyen ve aynı zamanda çevreyi korumak için en iyi seçim klozetin hemen yanına küçük bir duş aparatı yerleştirmek ve ya taharet musluğunu kullanmaktır.

Tuvalet kağıdı satın alırsanız lütfen etiketleri okuyun. Ağartılmamış veya geri dönüştürülmüş içerik arayın.

Dikkate alınması gereken başka bir şey de, tuvalete kaç ağacın sifonu çekildiğidir. Atılacak olan olgun bir ağacı kesmek, en hafif tabiriyle bir çevre ticaretidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN