Uyurken Çarşafın Altına Sabun Koydu Tüm Dertlerinden Kurtuldu! Neye İyi Geldiğini Bir Bilseniz Hemen Denersiniz...

Uyurken Çarşafın Altına Sabun Koydu Tüm Dertlerinden Kurtuldu! Neye İyi Geldiğini Bir Bilseniz Hemen Denersiniz...

Lastikli çarşafınızın altına bir kalıp sabun koymak, uyumanızı engelleyen iki tıbbi durum için kanıtlanmış bir tedavi yöntemidir. Ne olduklarını tahmin edebilir misin?

Lastikli çarşafınızın altına bir kalıp sabun koymak, insanların neredeyse yüzde 50'sinin muzdarip olduğunu bildirdiği çok yaygın bir tıbbi durum için kanıtlanmış bir tedavidir.

Kulağa biraz tuhaf geldiğini biliyoruz ama insanlar bunun iyi geldiğini iddia ediyor. Peki ne işe yarar?

HUZURSUZ BACAK SENDROMU İÇİN ÇARŞAFIN ALTINA

Huzursuz bacak sendromu ve gece bacak krampları genellikle çarşaflarınızın altına sabun koyarak tedavi edilebilir.

Huzursuz bacak sendromu, kişinin dinlenirken bacaklarında rahatsızlık hissettiği nörolojik bir hastalıktır. Ayrıca charley atları olarak da adlandırılabilirler. Genellikle, kramp sırasında bacağınızı hareket ettirmek ağrıyı daha da kötüleştirir. "Bacak krampları normalde aşırı egzersiz, mineral ve vitamin eksiklikleri ve dehidrasyon nedeniyle oluşur ."

sabun-carsaf.jpg

HUZURSUZ BACAK SENDROMU NEDEN OLUR?

Bilinen net bir neden bulunmamakla birlikte, böbrek yetmezliği, diyabet, hamilelik ve alkol tüketiminin tümü bununla bağlantılıdır.

SABUN KULLANANLARIN YÜZDE 42'Sİ SONUÇLARDAN MEMNUN

Huzursuz bacak sendromu veya gece bacak krampları yaşayan kişilerin %42'si çarşaflarının altına sabun koymanın ağrılarını tedavi etmeye yardımcı olduğunu bulmuşlardır. Doktorlar bunun, sabundaki bacak kramplarını azaltmaya yardımcı olabilecek magnezyum nedeniyle olduğuna inanıyor.

carsafin-altinda-sabun.jpg

DENEYENLER SABUNDAN MEMNUN

Kulağa bir efsane gibi gelse de, bu yöntemi deneyen ve etkinliğini öven insanlar var.

Çarşafının altına sabun koyan bir kullanıcı "1997'de bel fıtığımı sahibi oldum" diyor . "Sinir hasarına neden olacak kadar kötüydü. 11 yıldır belimde ve sağ bacağımda muazzam ağrılar çekiyorum. Ağrıyı hafifletmek için çarşaflarımın altına bir kalıp sabun koymam söylendi. Denedim, ve gerçekten işe yaradı. Yaklaşık 10 yıldır yatağımda uyuyamıyordum .Bunca zaman koltukta uyudum. Çarşafımın altında kalıp sabunla 3. günüm oldu ve aslında iyi uyandım. Sabah hiç acı çekmeden. Denemenizi tavsiye ederim. Kulağa hoş geldiğini biliyorum ama şu ana kadar çok iyi. Umarım bu yardımcı olur!!!" dedi.

Sabun koymayı deneyen bir başkası , "Annem ağrıyı ve ayrıca bacak kramplarını gidermek için sabun kullandığında, kendini kandırıyor olabileceğini düşündüm" diyor . " Şimdi, her gece yatağımda birkaç kalıp sabun var, ağrının ayaklarından başa göründüğü her yere yerleştiriyorum. Bu benim ve kocam için işe yarıyor ve ayrıca her türlü sabunu kullanıyoruz. Denemeye çok değer!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN