Bir tek ölüme çaresi yok! Canan Karatay 'Süper besin' diyerek duyurdu: Bir yiyen elinden düşürmüyor

Bir tek ölüme çaresi yok! Canan Karatay 'Süper besin' diyerek duyurdu: Bir yiyen elinden düşürmüyor

Tükettiğiniz besinlerin ne kadar yararlı olduğunu biliyor musunuz? Sağlıklı beslenmek uzun bir ömür için oldukça önemlidir. Peki uzun ve sağlıklı bir ömür için neler tüketilmeli? Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay, her gün tükettiği süper besini paylaştı. Bu besinin bir tek ölüme çaresi yok. Bir yiyen bir daha bırakmıyor. Hastaysanız anında bir avuç tüketin. İşte ömre ömür katan o mucizevi besin...

Sağlıklı ve uzun bir ömrün sırrı geçmişten günümüze halen araştırılan konuların başında gelmekte. Birçok diyetisyen ve uzmanlar tarafından belirli yiyecekler önerilir ancak halen günümüzde uzun yaşamın sırrı çözülebilmiş değil. Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle adından sıkça söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay, her gün tükettiği süper besini açıkladı. Bir tek ölüme çaresi yok! Bir yiyen bir daha bırakamıyor. İşte Canan Karatay'ın süper besini...

KABIZLIĞI ANINDA GEÇİRİYOR

Ramazanda iftar birden mideye yükleniriz. Bundan dolayı belli başlı mide sorunlarını kendini direkt olarak gösterebiliyor. Bu hastalıklardan en çok görüleni ise kabızlık. Kabızlığın bir çok nedeni bulunur. Bunlardan bazıları düzensiz beslenme, az sıvı tüketimi ve mideyi zorlama. Prof. Dr. Canan Karatay, kabızlığı geçirmek için günde bir kaşık yiyebileceğiniz süper besini açıkladı.

hghgghhg-13.jpg

BİR TEK ÖLÜME ÇARESİ YOK

Canan Karatay tarafından süper besin olarak tanıtılan andız pekmezi oldukça faydalıdır. Ramazan Ayı için biçilmiş kaftan olduğunu söyleyen Karatay, andız pekmezinin mutlaka sahurda bir kaşık içilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle Ramazan Aylarında ya da oruçluyken insanlar vücut direnci düşüklüğü ve kabızlık sorunu yaşar. Bazen de tüketilen katkı maddeli gıdalar sindirim bozukluğu meydana getirir ve insanlarda kabızlık sorunu ortaya çıkarır.

hjjhjhhj-9.jpg

ANDIZ PEKMEZİNİN FAYDALARI NELER?

  • Andız pekmezi astım, bronşit, soğuk algınlığına iyi gelir. Kuru öksürüğü hafifletir ve balgamın sökülmesini kolaylaştırır.
  • Nefes darlığına iyi gelir.
  • Saç dökülmesini önler, azalan yerlerdeki saçların daha gür çıkmasını sağlar.
  • Antioksidan özelliği sayesinde ödem ve şişlik sorunlarını ortadan kaldırır. Vücudu yağ asitlerinden ve toksinlerden arındırarak kilo vermeyi kolaylaştırır.
  • Ağızda aft adıyla bilinen yaralar oluşabilir; pekmez her gün kullanıldığında bu yaraların iyileşmesine katkı sağlar.
  • Ciltte oluşan sedef, egzama gibi yaraları iyileştirmeye yardımcı olur. Bir türlü çözüm bulunamayan kronikleşmiş çıban sorunu ile uğraşıyorsanız, bir de andız pekmezi tüketmeyi denemelisiniz.
  • Böbrek taşının düşürülmesini sağlar ve yeni böbrek taşlarının oluşumunu engeller.
  • Romatizma ağrılarını azaltır ve bacakların rahatlamasını sağlar.
  • Alerji ve alerji sonucu beliren cilt hastalıklarının tedavi edilmesinde yararlıdır.
  • Pekmezin kan yapıcı özelliğinin yanı sıra andız pekmezi, kanı temizleyici görevi de görür. Bu şekilde kalp damar sağlığının korunması açısından oldukça faydalıdır.
  • İdrar yolu enfeksiyonlarının daha çabuk iyileşmesini, idrar yolu kanalının temizlenmesini sağlar. Bu sayede daha sağlıklı çalışan bir boşaltım sisteminiz olur.
  • Boşaltım sistemine olduğu kadar sindirim sistemine de katkısı olan andız pekmezi, sindirimi ve midenin işini kolaylaştırır.
  • Aynı zamanda bağırsak paraziti oluşmasını engelleyerek herhangi bir bağırsak hastalığı yaşama riskinizi en aza indirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN