Bir tek ölüme çaresi yok! Evde kendi doğal antibiyotiğinizi yapın, şifa bulun

Bir tek ölüme çaresi yok! Evde kendi doğal antibiyotiğinizi yapın, şifa bulun

Tükettiğimiz besinlerin insan vücuduna ne gibi faydaları olduğunu biliyor muyuz? Özellikle kış aylarının gelmesiyle birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi vakalar giderek artıyor. Bu tür virüslerden korunmak için en önemli şey sağlıklı beslenmekten geçiyor. Size vereceğimiz bu tarifle hasta olmayı unutacaksınız. Bir tek ölüme çaresi yok. Evde doğal antibiyotiğinizi kendiniz yapın. Tek gereken bu malzemeleri karıştırarak mucizevi karışımı elde etmek. İşte haberin detayları...

Havaların soğumasıyla birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar artmaya başladı. Bu hastalıklardan korunmanın en iyi yolu sağlıklı beslenmeden geçer. Sizlere vereceğimiz bu tarifi her gece uygularsanız bir daha doktora bile gitmenize gerek kalmayacak. Bu tarifin bir tek ölüme çaresi yok. Evde bulunan malzemelerle kolayca yapabilirsiniz. Ancak püf noktalara dikkat edin çünkü bunları uygulamazsanız etkisini tam anlamıyla göremeyebiliriz. İşte evde kendi doğal antibiyotiğinizi yapacağınız tarif...

VÜCUTTAKİ ZEHRİ BAŞTAN AŞAĞI TEMİZLİYOR

Kış aylarının gelmesiyle sıcaklıklar bir anda düştü. Mevsimlerin değişmesiyle çoğu hastalık baş göstermeye başladı. Bu tür durumlarda sağlıklı beslenme en iyi çözüm yoludur. Bu şekilde hem bağışıklık sisteminiz artar hem de hastalıklardan korunmuş olur. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu kür tarifi vücuttaki tüm zehri baştan aşağı temizliyor. Bağışıklık sistemini tavan yaptırıyor. Tek yapmanız gereken bu tarifi vereceğimiz şekilde uygulamak.

kmfdfdfd-57.jpg

DOĞAL ANTİBİYOTİK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • Yarım su bardağı bal
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 küçük veya yarım büyük soğan
  • 5 diş sarmısak

HAZIRLANIŞI

Yukarıdaki malzemeleri ilk önce hazırlayın. Ardından balı bir kaseye dökün. Sonrasında yarım limonu üstüne sıkın. Daha sonra içine tarçın, soğan ve sarımsak ekleyerek bir güzel karıştırın. Kıvamı aldıktan sonra yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Ancak sizi şimdiden uyaralım bu tarifi tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın. Vücudunuzda alerjik veya farklı reaksiyonlar gösterebilir.

BALIN FAYDALARI NELERDİR?

B1, B2, B3, B5 ve B6 vitaminlerini içerisinde yoğun şekilde barındırmakta olan bal, insan vücuduna birçok fayda sağlamaktadır. Balın faydalı şu şekilde sıralanabilir;

  • Bronşite, astıma ve uykusuzluğa iyi gelmektedir.
  • Kilonun korunmasına iyi gelir ve obezite riskini azaltır.
  • Vücut içerisinde bulunan faydalı hücrelerin artmasını sağlar.
  • Kaşınmaya ve kepeğe karşı iyi gelir ve cildi iyileştirir.
  • İçerisinde barındırdığı flavonoidler sayesinde kanser riskini azaltır.

kmfdfdfd-58.jpg

  • Alerjik semptomları en aza indirir.
  • Öksürüğe iyi gelmektedir ve de boğazı yumuşatmaktadır.
  • Enerji artımına destek sağlar.
  • Antibakteriyel özelliğe sahiptir.
  • Saç dökülmesine karşıdır.

LİMONUN FAYDALARI

Limon, içeriğindeki C vitamini sayesinde immün sistemini (bağışıklık sistemi) destekleyerek cilt sağlığını korurken aynı zamanda bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Çok güçlü bir antibakteriyal olan pektin lifi içerir. Bu sayede sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar. Pektin, iştah kontrolünü sağlayarak kilo vermeye yardım eder. Limonun sağlığa faydaları bunlarla sınırlı kalmaz.

1. KALP RİTMİNİ DÜZENLER

Bir adedinde 31 mg C vitamini bulunur. Bu, günlük olarak alınması gereken C vitamininin yüzde 51’idir.Yapılan araştırmalara göre, C vitamini sayesinde dokulara esneklik sağlayan kolajen üretimini uyararak damar sertleşmesinin önüne geçer. İçerdiği antioksidanlar sayesinde damarlarda biriken, tıkanıklığa yol açan serbest radikalleri uzaklaştırarak kalp krizi ve felç riskini azaltır. Kalbin korunmasında rolü olan bir diğer madde ise liflerdir. Limon, lif açısından da oldukça zengindir. Bu içerikleri sayesinde kalbi korumada destekçi olurken kandaki kolesterol seviyesinin dengelenmesine de yardımcı olur.

2. BÖBREK TAŞLARINI DÜŞÜRMEDE YARDIMCI OLUR

Çok yaygın olarak görülen tekrar tekrar karşılaşılabilen bir sağlık sorunu olan böbrek taşı vücuttaki sitrik asit seviyesinin artmasıyla önlenebilir. Sitrik asit, idrar hacmini ve idrar pH’ını artırarak vücutta böbrek taşının oluşmayacağı bir ortam yaratabilir.

3. KANSIZLIK SORUNUNA ÇARE

Bağırsaklar demiri et, tavuk ve balık gibi hayvansal besinlerden bitkisel besinlere göre daha kolay alır. Yeterli demir emilimi olmadığında vücuttaki demir seviyesi düşerek kansızlığa neden olabilir. İçeriğindeki demirin yanı sıra bitkisel besinlerin demir emilimini artırması sayesinde kansızlığı önler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN